sobota 15. srpna 2009

Rainbow Six Vegas II - 8/10

Před časem jsme si s Vaškem na XBoxu 360 zapařili Rainbow Six Vegas II. Ve dvou, ve split screenu. Ačkoliv je tahle hra už nějaký pátek na světě, pořád má mnoho co nabídout. Výborná týmová řežba, hra z cyklu, který v podstatě definoval žánr her o týmové spolupráci. Přestřelky ve vestibulu letiště v Las Vegas anebo v čínském divadle patří k těm nezapomenutelným.
Série Rainbow Six Vegas vyčnívá zdařilým zapracováním týmové akce. Je to přece jen něco jiného než přímočařejší Gears of War. Osvobozování rukojmích, spolupráce v týmu, koordinované vniknutí do místností z více stran, používání lan nejen hráči, ale i nepřáteli - to jsou komponenty, ze kterých je namíchaný chutný koktejl hratelnosti. Bez perfektní spolupráce čtyřčlenného týmu to prostě nejde hrát. My jsme to hráli ve dvou - ve čtyřech to musí být ještě lepší.
Rainbow Six vychází z licence Toma Clancyho. Od Toma Clancyho jsem s chutí přečetl pouze Hon na Rudý Říjen, ostatní knihy mě zatím nějak minuly. To znamená, že je realistická - zbraně a pomůcky odpovídají reálným, průběh akcí je taky poměrně konzervativní. To je zároveň výhoda i nevýhoda.
Asi jedinou slabší stránkou téhle hry je přece jen jednotvárnější prostředí. Byť je město hříchu Las Vegas sebepestřejší, pořád je to jen jedno město. Příbuzná Army of Two, o které vzápětí napíšu, se odehrává po celém světě a nabízí o dost pestřejší prostředí.
Zapařili jsme, dohráli, super. Pravdou je, že po druhé už si to asi nezahraju. Gears of War bych hrál i vícekrát (jednotku jsem hrál dvakrát), kvůli humoru, skvělým animovaným sekvencím a neskutečně variabilní hratelnosti. Rainbow Six Vegas II je výtečná hra, ale podruhé už to asi nemusím.
U mě 8/10.

Žádné komentáře: