sobota 15. srpna 2009

Battlestations: Pacific - řežba z II. světové války v Tichomoří

Battlestations: Pacific je nádherná frkna z II. světové války. Je o námořní válce v tichomoří. Hráč může hrát za letadla, lodě a ponorky. Různé druhy plavidel a letadel se chovají naprosto různě, je to docela fajn.
Zatím jsem odehrál kus japonské kampaně - Pearl Harbor, bitvu o Yorktown, bitvu v korálovém moři, dobytí Port Morresby na Nové Guineji a potopení letadlové lodi.
Na téhle hře je úžasná hlavně vizuální stránka. Bitvy probíhají hodně realisticky, hráč ovládá vždy jen jeden prostředek, ale v podstatě kdykoliv se může přepnout do jiného podle situace. Hodně fajn jsou složitější operace - taková bitva o Port Morresby byla vysloveně lahůdka: užil jsem si bombardování z lodí, protiletadlovou plabu, konvenční bombardování, vyloďovací operace s podpůrnou palbou (bohužel nejde hrát za panáka, ale lze kosit nepřátelské vojáky z lodních děl - paráda!) i souboj stíhaček se střemhlavými bombardéry.
Ovládání je hodně jednoduché, na Xboxím ovladači bez problémů. Jediný ponorkový boj mi úplně nesedl - nepřišlo mi to dvakrát zábavné (starý Silent Service byl sice složitější a realističtější, ale taky hratelnější).
Jsem teď přesně před bitvou o Midway, ještě si to určitě zahraju.

Žádné komentáře: