neděle 8. února 2009

Tak jsem pořídil Xbox

Koupil jsem si Xbox 360 Elite. Je to docela legrace, já, pravověrný PCčkář, a konzole domů! Hlavní důvody byly dva - jednak Fable 2, jednak možnost hrát ve dvou s kamarádem. Kdoví proč, split screen na PC skoro není podporován (zato se dá mnohem víc her hrát po síti, ale co s tím, když je jenom jednom PC...).
A jaké z toho mám po týdnu hraní pocity? Vesměs pozitivní . Vyzkoušel jsem pár věcí.
Fable 2 mě úplně uchvacuje, je to RPG/adventure mých snů. Budu o tom ještě psát podrobněji.
Gears of War 2 jsme pařili ve dvou celý sobotní večer) a bylo to luxusní zábava. Je fakt, že Microsoft Controller je hodně vymakané zařízení, a force feedback tomu dává super dimenzi. Na druhou stranu, míření ve střílečkách je slušný porod.
S dětmi jsme rozjeli Kung Fu Pandu, která bykla přibalená u Xboxu. Už jsem to znal z PC, ale s controllerem je to trošku jiná káva. Místy je bezvadně hratelná i pro moje děti a místy tuhá i pro mě.
Taky jsem vyzkoušel NHL 09 a s překvapením jsem zjistil, že je to fakt úplně jiná hra než PC verze. Už chápu, proč lidi na PC verzi nadávají. Bude to docela legrace, zbavit se starých zlozvyků z PC verze.
Věčná škoda, že z Xboxu nejde jednoduše típat screenshoty! Jak se zdá, většina lidí to řeší tak, že má obraz z Xboxu vyvedený buď do počítače přes grafiku s televizním vstupem, anebo do HD videokamery. Ani jedno u mě v tuto chvíli nepřipadá v úvahu, bohužel. Takže moje Xboxí posty na blogu budou pro tuto chvíli pouze textové.
Celkem snadno jsem pořešil připojení Xboxu na VGA monitor a repráky/sluchátka v pracovně (spravil to kabel a redukce cinch-jack, obrázky tady v postu).

Žádné komentáře: