pátek 1. dubna 2022

God of War: Dohráno, 10 z 10

 Konec hry je epický. Podíváme se do Týrovy svatyně a nakonec i dovnitř Jörmungandra


Skutečnou tragickou postavou hry je nebohá Freya. Oživí Mímirovu hlavu a několikrát pomůže Kratosovi zachránit Atrea před smrtí.
Jenomže také miluje svého syna Baldura slepou láskou a snaží se ho chránit před smrtí tak moc, že mu zkazí život a Baldur ji za to k smrti nenávidí a proklíná. Při finálním souboji se dokonce postaví proti Kratosovi.
A když nakonec Kratos s Atreem ve finálním bossfightu Baldura zabijí, zlomená Freya jim to nikdy neodpustí. Něco mi říká, že nás Freya v připravovaném dalším dílu nebude mít úplně v lásce.
Finále se odehrává v Jotunheimenu, zemi obrů. Tady se ukáže, že všichni obři uprchlí před Odinem a jeho Ásy jsou už dávno mrtví .Obryní byla i Atreova mrtvá matka. A největší překvapení nakonec - pozor, spoiler - Atreus je v proroctví známý pod jménem Loki. 

 

 

Tohle je konec. Dá se samozřejmě pokračovat, ve hře zbývají ještě valkýry a spousta neodemčených pokladů. Neprošel jsem všechny arény v Muspelheimu a do Niflheimu jsem jen strčil nos. Ale myslím, že mi to stačilo.

God of War je ve všech směrech skvělá hra. Poprávu je legendární. Má skvělý design, grafiku, soubojový systém, příběh, scénář, postavy. Skvěle pracuje s emocemi. Jedna jediná věc mi neseděla, a to jsou arény v Muspelheimu. Je to jednoznačně jedna z nejlepších her, jeké jsem v životě měl tu čest hrát. 

Za mě 10 z 10.

 

Žádné komentáře: