neděle 7. ledna 2018

Assassin's Creed Origins: Finále

Bayek s Ayou se vrátili do Siwy. Obuvatelstvo bylo vybité nebo šílené, město vydrancované. Všechno působením Apple of Eden, kterého se zmocnil Flavius. Skutečná hlava Řádu v Egyptě.
Poslední boss, který padl Bayekovou rukou, je Flavius v Kyrenaice. Vyzbrojený Apple of Eden je dost nechutný. Nakonec na něj zafungovala tradiční kombinace lehkého healovacího luku a kopí. Spawnuje minibosse, které je dobré odstřelovat. A je výhodné se schovávat za sloupy.


Bayek se s Ayou se ozešli. Hra moc nevysvětluje, proč. Rozlučková scéna ja pobřeží je křečovitá, rádoby patetická a nelogická. Nedává smysl.
Aya se zkrátka rozhodla opustit Egypt i Bayeka a odplout do Říma. Vyřídit účty s  Luciem Septimiem. A také s Caesarem. Hra opět nevysvětluje proč. Caesar se stal hlaovu Řádu, tak se Aya spojí s Cassiem a Brutem k zabití Caesara. Opět nevysvětluje proč.
Tenhle dějový veletoč mi dost nesedl. Jednak historicky není pochyb, že Brutus a Cassius byli zrádci a konzervativci, kterým nešlo o nic jiného, než o osobní prospěch. Jednak je to ve hře neobyčejně hloupě podané. Kdo o historii nic neví, musí být dost zmatený. Já mám Caesarovu historii docela najetou, tak mi to přijde stupidní. Musím bohužel dát za pravdu Danovi Vávrovi, který hlavní story po zásluze natřel v jednom článku v Levelu.
Aya se do Říma musela probojovat přes pár námořních bitev. ne špatných, nutno uznat.
Samotný Řím je ve hře jen jedno náměstí. Kterým je potřeba projít.
Aya musí podstoupit souboj s Luciem Septimiem, posledním z cílů. Lucius coby boss je docela epický. Jenomže... proč mám bojovat s Ayou, která byla skoro celou hru NPC? Který génius tohle vymyslel? Proč nemůžu hrát za Bayeka???
Scéna Caesarova zavraždění je podaná opět tendenčně. Ne, nevěřím, že se Caesar chtěl nechat prohlásit králem. Na to byl příliš inteligentní. Hra bezezbytku přejímá vylhanou argumentaci spiklenců.
Vizuálně to není špatně pojaté, nutno uznat. Je fajn být u historických událostí. Určitě to ale šlo vymyslet jinak.
Vražda Caesara už není soubojem. Aya se přiblíží, hráč stiskne tlačítko a pustí se animace. Herně nuda.
Hra pak přehraje pár animací o tom, jak Bayek založil v Eyptě assassinské brtrstvo a Aya udělala totéž v Ŕímě.
Něco mi říká, že si Ubisoft připravuje Ayu jako hrdinku pro další díl. Pokud se nemýlím, tak to hrát nebudu. Ženského Assassina? Fakt ne. Holt jsem sexistické prase.
A to je konec, přátelé.  Game over.

Žádné komentáře: