pátek 10. dubna 2015

WoW: Flamebender Ka'graz

Ka'graz je druhý boss ve druhém křídle Blackrock Foundry. Je docela těžký. Učili jsme se ho dva večery. Má docela komplikovanou mechaniku plnou různých ability, které se musí správně ošetřit. Boss sesílá  plamenné čáry na ranged hráče, k tomu spawnuje rotující sekery, které zraŃují všechny hráče v dosahu. Navíc má má abilitu, která nutí ranged hráče sbíhat se k meelee a rozdělovat damage. Když se to nestihne, ranged hráč neodvolatelně zemře.
Nejtěžší je druhá faze, během které se objeví dva plamenní vlci. Jeden z nich je malý a pronásleduje některého z ranged, druhý vělký se tankuje a bojují s ním meelee. Po chvíli se oba vlci prohodí - malý se zvětší a dá se tankovat a velký se zmenší a začne pronásledovat některého z ranged, který ho musí vodit. Oba vlci jsou propojeni plamennou čárou, takže kitující hráč musí chodit rozumně, aby ohnivá čára pokud možno zranila co nejméně spoluhráčů.
Vtip je v tom, že oba vlci musí zemřít současně. Pokud se to nepodaří, tak se první zabitý vlk po chvíli probere a za chvílku potom i druhý, což značí neodvolatelný wipe. To nám asi dalo nejvíc práce: zkoordinovat boj tak, aby nám oba vlci zemřeli najednou.
Jak boj probíhá, je v místnosti větší a větší chaos (no dobře, my hráči říkáme bordel): v místnosti planou ohnivé čáry, místnost je plná rotujících seker, takže skoro není kde stát a do toho někdo kituje malého vlka, který je ohnivým vodítkem spojený s velkým vlkem. Dokonalý bordel. (Nestát v bordelu je základní poučka pro raidování ve WoW).
Chce to neztratit nervy a naučit se správně reagovat. V neděli Ka'graz padl až na poslední pokus těsně před koncem raidu. Byli jsme hodě rádi!

Žádné komentáře: