pondělí 7. dubna 2014

Jak jsem modoval Skyrim - 1. část

Po bezmála dvou letech jsem se znovu vrátil ke Skyrimu. Nakoupil jsem DLC Dawnguard a Hearthfire. Natahal jsem oficiální nové HD Texture packy, na Skyrim Nexus jsem stáhl pár nejpopulárnějších modů a vymazal pár starých.
Abych omezil chyby v modech a konflikty v savegames, nastartoval jsem novou hru a začal hrát. Když jsem v hospodě potkal dva stejné hospodské, docela mě to zarazilo. Pak jsem potkal dvě stejné vesničanky okopávající zelí na farmě před Whiterunem. To už jsem tušil, že něco není v pořádku. Pak jsem vyrazil do dolu na sever od Whiterunu, a tam začaly problémy. Hra začala padat, nezdály se mi textury a stíny, avšak nic kritického.
Vrátil jsem do Whiterunu. Identifikoval jsem problém v questech, kde se má vést pěstní zápas: protivník po pár ranách vytáhl zbraň, vzápětí se na něj vrhla moje společnice Lydia a zabila ho, čímž jsem nesplnil quest.

Výzkumem na fórech jsem zjistil, že se jedná o popsaný "Brawl Bug Quest", který způsobují mody implementující do hry pláště. Takové mody jsem měl hned dva: jeden Cloaks of Skyrim - parádní, leč čistě kosmetický mod, druhý mod na počast Wet and Cold Skyrim (když začne pršet, NPC si nasadí pláště s kapucí a běží se schovat). To by člověka opravdu nenapadlo, že pláště a zápasnické questy mohou spolu souviset. Zjevně mohou.
Naštěstí na brawl bug existuje mod, který to řeší. Stáhl jsem ho, nainstaloval a pokračoval v jízdě.
Stáhl jsem utilitu Nexus Mod Manager umožňující snadno přídávat a odebírat mody a také BOSS, který mody poskládá do bezpečné posloupnosti nahrávání.Začal jsem odebírat mody. Hra se záhy dostala do stavu, kdy vůbec nenaběhla.
Bylo zřejmé, že moje instalace Skyrimu je rozbitá a nejde opravit. Nepomohlo ani odebrání všech modů. Rozhodl jsem se postupovat systematicky. Hru jsem smazal a znovu čistě nainstaloval. Pak jsem do ní nainstaloval oficiální i neoficiální patche a HD textury.
Hra fungovala, tak jsem vzal celý adresář Skyrim\Data a zazálohoval ho. A začal jsem přidávat mody. Prohrabával jsem se v popisech modů. Lidi si zjevně instalují mnohem víc modů, než jsem měl já.
Ale zřejmě je nainstaluji a dál už se v nich nehrabou - neubírají je apod.
Nepřestává mě fascinovat, co všechno se ve Skyrimu dá pomocí modů měnit: renderovací engine, memory management,textury, zvuky, NPC, craft systém, soubojové animace, draci, celé questy a domy či hrady.

10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Já si musím od TES odpočinout ... 140 hodin ve hře ... no comment ... ted tyden ujizdim na gemcraftu

Unknown řekl(a)...

S tím Nexusem je to někdy dost těžké - často ty nejmohutnější mody mají několik verzí podle toho jak se snáší paralelně s dalšími "velkými" mody, ale problém je, že pak stačí mít nainstalovaný nějaký drobný mod třeba na jedno brnění, který není kompatibilní a celé se to nakonec rozhasí a člověk neví proč. Ale pořád ten Mod Manager je lepší než časy, kdy se to všechno ručně muselo kopírovat do adresářů za dob Oblivionu...

samellison řekl(a)...

EGO Volt Lithium-Ion tumblr.com/ Single Stage Snow Blower with Batteries in Link snow is it for you housing clearance Best and also Worst Snow Blowers of 2017 is as well tight and also although it tosses snow.

SandraRoper řekl(a)...

Certainly, the rest behance.net of the charcoal cooking Website experience isn't fairly as special BARBECUING SEASON IS BELOW. THESE ARE THE BEST OUTDOOR GAS GRILLS at least, not in a good way. Best Outdoor Grills Reviews Aside from the lighter liquid, there's Outdoor Grills Reviews the heavy bag of charcoal.

chenlili řekl(a)...

pelikan pens
ugg shoes
louboutin
converse shoes
michael kors outlet
tom ford sunglasses
soccer jerseys
supreme pas cher
tiffany jewelry
jordans
chenyingying20180908

Unknown řekl(a)...

replica watches
mulberry outlet
omega watches
tommy hilfiger
jordan 12s
jordan
ed hardy
longchamp
red bottoms
louboutin
2018.10.16chenlixiang

Bilibili řekl(a)...

Kyrie Shoes
Yeezy boost 350 v2
Pandora Charms Outlet
Pandora Jewelry
Jordan 11
Pandora
Retro Jordan 11
Air Jordan 4
Red Bottom Shoes
Rodney20181017

Hualala řekl(a)...

Pandora Jewelry
Pandora Outlet
Red Bottom Shoes
Yeezy boost 350 v2
Jordan 11
Jordan Retro
Air Max 270
Adidas Yeezy
Pandora Jewelry
Paul20181126

Coqicoqi řekl(a)...

Red Bottom Shoes
Pandora Charms Outlet
Jordan 11
Air Jordan 4 Retro
Kyrie Shoes
Yeezy boost
Air Jordan Retro 9
Air Jordan 11
Kyrie Shoes
Ryan20190321

Dr Ogudugu Solution Temple řekl(a)...

I have been casting spells for many years and I have helped many people, I might be able to help you too. I am honest, and I genuinely care for all the clients who choose me to cast a spell for them.
If you have any questions about Love, Money, curse, protection, bad luck, divorce, court cases, or about me please call or email me. I really want you to feel comfortable before moving forward with any spells, or other services. I will take the time to explain things to you and provide you with honest advice, to what is best for your situation. I will not pressure you into having a spell cast, I will leave that decision up to you, and when or if you decide to move forward, I might be able to help you.
I will respect your Privacy. I will not seek to obtain any of your personal information beyond what you might voluntarily offer and all information you might give me including emails, phone numbers and photos will remain private and confidential.
I perform my Rituals only at night between the hours of 0.00 - 0.59 (South African time) lasting 1 hour but of course, this depends on the nature of the ritual, some rituals might take hours and can also become necessary to be performed at specials places like; flowing streams, cemeteries and other places dictated by the gods.
I do not want anyone to be under any illusions about my spells and its numerous rituals. Real and effective Voodoo is no child's play, it is expensive because, after the rituals, I will have to destroy all the materials involved by fire and the ashes scattered over a flowing stream or river.
You will get what you seek.But please understand this might take a lot of time and that individual results may vary. contact +27663492930, greatogudugu@gmail.com

Herbal cure for Following DISEASES,this is not scam is 100% Real.

-HPV
-DIABETES
-PENIS ENLARGEMENT AND WEAK ERECTION
-VIRGINA PROBLEM
-WHOOPING COUGH
- HEPATITIS B
-FORDYCE SPOT
-COLD SORE
-ALS
-LOWER RESPIRATORY INFECTION
-LOW SPERM COUNT
-MRSA(METHICILLIN-RESISTANT STAPHYLOCOCCUS AUREUS
-ZIKA VIRUS
-HIV
-STROKE
-IMPOTENCE
-PILE
-HYPERTENSION
-LOW SPERM COUNT
-MENOPAUSE DISEASE
-ASTHMA
-CANCER
-BARENESS/INFERTILITY
-PCOS
-SHINGLES
-VIRAL HEPATITIS/HEPATITIS B
-FIBROID
-ASTHMA
-SICKLE CELL
-TINNITUS
-BARENESS/INFERTILITY
-DIARRHEA and so on...WhatsApp: +27663492930