středa 30. dubna 2014

Skyrim: Lépe, šířeji, hlouběji

Musím se přiznat, že při tomto druhém hraní, vybaven všemi mody, si Skyrim královsky užívám. Fascinuje mě neskutečná šíře a hloubka možností. Ve hře je tolik věcí, které se dají dělat! Tolik postav, se kterými se dá popovídat, tolik příběhů a osudů!
Jen stavba domu je zábava na celý večer. Alchymie, kování předmětů nebo očarovávání - to jsou hodiny zábavy, sice provázané se základním příběhem, ale přesto fungující svébytně a do značné míry samostatně.
Úplně jsem rezignoval na čtení knih, kterých je ve Skyrimu spousty. To je další vrstva, dokreslující celkový svět.
 
Skyrim má tolik různých questů, že člověk neví, kam se dřív obrátit. Mám napřed řešit questovou linii o dracích, anebo se zaměřit na guildu válečníků a vlkodlaků The Companions? Mám se zabývat válečným konfliktem mezi Imperials a Stormcloaks (mám na to mod Civil War Overhaul a jsem na něj hodně zvědavý), nebo mám obnovit Helgen zničený drakem (mod Helgen Reborn)? Nemluvě o spoustě dalších příběhových questů a automaticky generovaných radiant quests.
Už jenom jít na lov anebo těžit železo potřebné na stavbu domu je samostatná zábava. A to jsem ještě nezačal získávat trofeje, abych si je vycpané vystavil ve svém domě.

Žádné komentáře: