středa 1. ledna 2014

Assassin´s Creed IV: Velké finále

Po útěku z vězení a smutném konci Mary Read jsem - coby Edward Kenway - nějaký čas jenom pil. Prožil jsem si pěkné rumové delirium tremens. Není divu, zážitek ve vězení byl opravdu nepěkný.
Většina přátel i nepřátel již byla po smrti. Nastal čas vyrovnat účty s "The Sage" Bartem a s guvernérem Torresem, hlavou Templářů v Karibiku.
Ještě předtím jsem si ale zašel pro mayský outfit - odměnu za nalezení všech Mayan Stelaes. Tuším, že je jich ve hře šestnáct. Vizuálně je docela nepěkný, na to, jak těžké bylo jej získat.
 Boj s Bartem byl dost jednduchý. Došel jsem si pro něj na jeho africký ostrov. Podařilo se mu uprchnout na lodi, tak jsem ho pronásledoval a dopadl. Zabil jsem ho dýkou na provaze - oběsil jsem ho na ráhně.
 Guvernéra Torrese jsem dostihl v Observatory. Musel jsem nejprve překonat stráže a obranné zařízení, které Španělé aktivovali.
Tahle sekvence byla trošku otravná, prostředí připomínalo nepříjemné Animus sekvence z ACII Revelations a ACIII.
 A to bylo vlastně všechno. Pak už jsem jen sledoval závěrečnou sekvenci. Za Edwardem dorazila z Anglie jeho malá dcerka, kterou nidky v životě neviděl. Jeho žena už byla několik let na pravdě Boží.

Žádné komentáře: