středa 1. ledna 2014

Assassin's Creed IV: The Sage - Black Bart Rogers a Observatory

Tajemného The Sage jsem dopadl na africkém ostrově Principe. Souhlasil, že mě zavede do Observatory, když mu pomůžu přepadnout portugalskou loď vezoucí templářské viály s krví hlavních postav v Karibiku.
The Sage se stal pirátem. Jeho jméno je Bartholomew Rogers, zvaný Black Bart. Jedná se opět o historickou postavu.
 Vplul jsem s Jackdawem do úzkého průlivu plného portugalských lodí. Ukořistil jsem portugalskou vlajku, a tak jsem mohl zamaskovat svoji pirátskou identitu. Přesto jsem se musel pečlivě vyhýbat nepřátelským lodím a zneškodnit pozorovatelny na břehu.
Tahle mise je pekelně těžká, pokud se má uhrát na 100% synchronizaci. Edward musí zůstat "out of combat", což znamená vyhnout se nepřátelům anebo je likvidovat ze zálohy. Při hustotě a množství nepřátel je to hodně velká výzva.
Další požadavek pro 100% synchronizaci je zabití portugalského admirála shora při zhoupnutí na laně. Je to nechutně náročné na načasování: mnohokrát se mi stalo, že mé zhoupnutí namísto efektního zapíchnutí nepřítele skončilo seskokem na palubu těsně vedle zamýšlené oběti.
Tahel mise je jednoznačně nejtěžší v celé hře. Hrál jsem jí opakovaně snad 4 hodiny, než se mi podařilo bezchybně zvládnout jak stealth fázi, tak finální zabití.
Následný úprk na širé moře a boj s portugalskou flotilou byl už dětská slavnost.
 
Black Bart po  mě požadoval další úkol - zabití Benjamina Hornigolda, bývalého přítele a piráta, který se po obsazení Nassau Brity sklonil před zákonem a stal se lovcem pirátů.
Zastihl jsem Hornigolda v maličkém škuneru, který jsem zničil snad dvěma salvami z hmoždířů.
Hornigold raději najel lodí na břeh.
 Došel jsem si pro něj a vyřídil jsem si to s ním.
 Bart "The Sage" Rogers mě konečně odvedl do The Observatory, prastaré budovy postavené První civilizací. Budova skrývala projekční zařízení umožňující sledování osob podle kapky jejich krve.
 Black Bart mě ale zradil. Sám se zmocnil křišťálové lebky ukrývající projekční zařízení.
Zmocnil se mojí lodi a mě dal uvrhnout do vězení na Jamajce.