pátek 26. července 2013

World of Warplanes: první dojmy z bety

Zahrál jsem si betu World of Warplanes, další kus z dílny autorů fenomenálního World of Tanks.
Beta zatím obsahuje čtyři země - USA, Německo, Japonsko a Rusko. Repertoár letadel je trošku omezený, za každou zemi jsou max. dvě větve.
Mise začínají ve vzduchu, není tu žádné startování ani přistávání.
Na první pohledu zaujme grafika. Hra se nádherně hýbe, je svižná a plynulá, prostředí je krásně členité a obsahuje zajímavé terénní prvky využitelné i pro vlastní hraní. Funguje tu oblačnost, je možné se schovat do mraku.
Co se týká hratelnosti, oproti World of tanks tu nejsou jen dvě vlajky, ale hned řada pozemních cílů. Některé z nich jsou protiletadlové dělostřelectvo, jiné jsou jen pasivní. Každá strana má hlavní základnu, po jejímž zničení se výrazně zhorší přesnost obranné protiletadlové palby. 
 
Hořící přístav vypadá opravdu skvěle. Viděl jsem tuším tři mapy - přístav, poušť a národní park, nepochybně jich po spuštění plné verze bude víc.
Vlastní boj je nesmírně rychlý. Není výjimkou, že první čelní střet končí zničením jednoho ze soupeřů. Bitvy jsou často rozhodnuté do pěti minut.
Asi nejzábavnější jsou boje s větším množstvím letadel - pověsit se za ocas nepříteli stíhajícímu mého parťáka je velká radost.
Ovládání je překvapivě funkční, s myší a klávesnicí se to dá bez problémů hrát. Zajímalo by mě, jak se to hraje na leteckém joysticku. Bohužel ho nemám, ale tahle hra by mě dokázala přimět si ho pořídit.
Nezkoušel jsem bombardér, ale hra podporuje bombardování i palbu zadním kulometem.
Po pár hodinách hraní jsem na třetí úrovni a zatím jsem hodně spokojen, opravdu se to povedlo.

Žádné komentáře: