sobota 6. července 2013

Ipad: Magic The Gathering 2013

Nejsem žádný expert přes Magic the Gathering,  s opravdovými kartami jsem hrál snad jednou asi tak před patnácti lety. Karty Magic jsem nesbíral ani nevlastnil, tahle zábava šla mimo mě. Kdysi dávno jsem hrál Magic na PC, tenkrát byly karty jakýmsi doplňkem ke kampani ve stylu Heroes of Might&Magic.
Ipadí verze Magicu 2013 se hraje moc dobře. Hra je vizuálně přitažlivá, skvělou grafiku Magicových karet doplňuje o animované sekvence, které jsou na Ipadí poměry značně nadstandardní. Co mě těší je jasné a přehledné ovládání, které umožňuje dobrou orientaci ve hře.
Neumím posoudit relevanci packů a strategii AI. Každopádně pro mě jako laika je hra hodně hratelná a zábavná. Tutorial a help systém mi pomohly se docela rychle dostat do pravidel Magicu, takže jsem za první večer porazil první čtyři soupeře ve free kampani a rychle jsem si musel dokoupit plnou hru. Ta je sice na poměry Ipadích her dražší (tuším necelých 14 EUR), ale myslím, že to za ty peníze stojí.
Magic umí několik herních módů. Mě osobně nejvíc zajímá single player kampaň proti různým soupeřům s různými balíčky. Každé vítězství nad novým soupeřem odemyká další kartu do balíčku, se kterým se hraje.
Pak je tu mód Planechase, pro mě celkem brutální hra proti třem soupeřům. Navíc jsou tu jakési Plane karty, které pomocí kostky zapínají různé efekty platné na všechny hráče. Přiznám se, že jsem hrál jen jeden zápas a těžce jsem ho prohrál. Tohle asi nebude pro mě.
Pak je tu Multiplayer, tam se asi moc nepohrnu. Dále hra umí módy Revenge,  Challenges a Expansion, to jsem zatím nezkoušel a povětšinou to mám ještě zamčené.
Magic na Ipadu se mi hodně líbí, rozhodně nelituji zakoupení a budu to hrát dál.

Žádné komentáře: