sobota 6. července 2013

Ipad: Sid Meier's Ace Patrol

V credits ke hře Ace Patrol je Sid Meier podepsaný jako Creative director. Bůh suď, co přesně to znamená. Pokud je legendární autor her jako Railroad Tycoon, Pirates  nebo Civilization  skutečně autorem konceptu Ace Patrol, už jenom za tuhle hru mu náleží respekt. Nikdy bych nevěřil, že je možné udělat hru na téma leteckých es v 1. světové válce jako tahovou strategii na Ipad.
Hra je tahovou strategií s prvky RPG. Hráč má k dispozici čtyři piloty, které posílá na letecké mise na hexagonové mapě.
Pohyb po mapě a manévry se volí pomocí tlačítek - modré tlačíko pro pohyb bez kontaktu s nepřítelem, zelené tlačítko pro pohyb nebo manévr s šancí zásahu. Pohyb mezi tahy je navíc pěkně animovaný.
Hraje se tu na výšku (jen tři úrovně výšky) a funguje tu oblačnost.  Piloti se postupně učí nové letecké manévry a získávají různé perky a nová letadla.
Překvapivě dobře to funguje.  Manévry jsou věrně opsány z historie. Každého, kdo někdy hrál hry jako Red Baron nebo Knights of the Sky, tohle prostě musí chytnout, protože to má stejnou atmosféru.
Mám odlétáno asi pět misí a baví mě to, budu to hrát dál.

Žádné komentáře: