pátek 21. prosince 2012

Assassin´s Creed 3: Bunker Hill

Bitva na Bunker Hillu je další ze znamenitých bitev americké Války o nezávislost. Odehrála se 17.června 1775. Revoluční armáda se tu utkala s britskými jednotkami, které se tu vylodily z obleženého Bostonu.
Bunker Hill je kopec, na kterém stála revoluční armáda pod velením generála Israela Putnama. Hra zachycuje moment, kdy se Loajalisté již vylodili a chráněni palbou z děl zabrali kopec Breeds Hill.
V první fázi mise jsem musel zlikvidovat dvě britské lodi, pálící na kopec. Mise byla hodně zajímavá, nejtěžší bylo jí uhrát bez toho, aby vojáci na lodích způsobili poplach. Klíčové bylo načasování a přiblížení k lodím z odvrácené strany. Několik vojáků jsem musel shodit do vody, jednoho zastřelit lukem ze stěžně a jednoho zabít ze vzduchu.
Po návratu na bojiště jsem měl spadeno na generála Pitcairna nacházejícího se na protějším kopci Breeds Hill, daleko za liniemi červenokabátníků.
Hra tu krásně demonstruje sílu engine: na bojiště jsou stovky vojáků.
Musel jsem přeběhnout bojiště. Pro plnou synchronizaci bez škrábnutí, což nebylo vůbec jednoduché. Musel jsem přebíhat mezi jednotlivými salvami od krytu ke krytu a vyhýbat se salvám červenokabátníků na Breeds Hillu. Hra tu krásně ukazuje rozdíl mezi neorganizovanou a nepravidelnou revoluční armádou a efektivní britskou vojenskou mašinerií. Snažil jsem se bojiště oběhnout zprava, ale nebyla to nejlepší taktika: při postupu středem jsem se mohl mnohem lépe krýt.