sobota 1. prosince 2012

Assassin's Creed 3: Kenway je templář!

konečně jsem vyrazil z Bostonu do divočiny. Připletl jsem se sem v zimě. AC3 má luxusní sníh, naprosto unikátní a ve hře dosud neviděný: umí si poradit se stopami lidí i zvěře, umí sníh mělký i hluboký. A prodírat se sněhem po pás je zatraceně pomalejší, než se pohybovat po vyšlapané pěšince.
Dalším targetem byl generál Braddock, pývalý Kenwayův přítel. Krásná indiánka Zio se ho chtěla zbavit, aby pokazila jeho expedici do divočiny.
Braddockovým  průvodcem byl samotný George Washington. Epizoda s neúspěšnou výpravou se skutečně stala.
Jak příběh AC3 roste do šířky, narůstá i počet historických osobností. Snažím se poctivě pročítat záznamy v databázi a skutečně je o čem číst. Tahle historická epocha je mnohem lépe zdokumentovaná, než renesance, z předchozích dílů.
Nakonec se mi podařilo Braddocka zneškodnit. Indiánka Zio mě odvedla do jeskyně skrývající vchod do svatyně Starých.  Je to ta stejná jeskyně, kde jsem byl na začátku hry s Desmondem. Kenway se tam zatím nedokázal dostat, protože nemá Apple of Eden. Zio si s Kenwayem padla do oka. Ve hře se to odbylo cudným polibkem. Modří vědí, že z jejich svazku se zrodí hlaví hrdina Connor.
Po návratu do Bostonu jsem utrpěl šok. Ukázalo se, že Kenway není Assassin, ale Templář! Všichni ti celkem sympatičtí chlapi, jako třeba Lee tady na obrázku, byli do jednoho templáři. To mě tedy mate ... Kenway má všechny assassinské dovednosti, chová se a pohybuje jako Assassin. Je snad templář, i když Assassin původem? Dědic Altaira a Ezia Auditore? Kdo vlastně je Kenway? Mám pocit, že se to časem dozvím.