středa 5. prosince 2012

Assassin´s Creed 3: Boston Tea Party

Bostonské pití čaje je historická událost, která stála na počátku amerického boje za nezávislost. Díky krátké americké historii jsou tyto epizody zdokumentovány a obecně známy do takových detailů, jaké jsuo v evropském prostředí nepochopitelné.
Byl jsem u toho. Sledoval jsem, jak jsou lidi v Bostonu postupně víc a víc naštvaní na britskou vládu, exekuce a daně. Viděl jsem, jak se lidé shlukují a protestují proti nuceným odvodům do armády. Sám jsem pár odvedencům pomohl na svobodu a získal tak pár spojenců.
Mise je luxusně udělaná. V první fázi se likvidují červenokabátníci strážící lodě. I když je jich i s velitelem patnáct, je to celkem snadné.
Ve druhé fázi je třeba hájit lodě, zatímco moji spojenci házejí náklad čaje do vody. Pro plnou synchronizaci je potřeba do vody navíc vlastnoručně naházet pár červenokabátníků a deset beden čaje a navíc zvládnout zabití ze vzduchu pomocí bajonetu.
Při tom všem nesmí zemřít klíčové postavy, což není úplně triviální. Mise mi dala docela zabrat a hrál jsem to na celkem dost pokusů (možná šest, možná deset).Vždycky mi něco nevyšlo - buď jsem nestihl čaj, nebo jsem nezvládl naházet vojáky do vody, případně mi postava při výskoku tvrdohlavě zahazovala mušketu a zabíjela tomahawkem.

Mimochodem, hra tady opět předvedla sílu svého engine. V pohodě utáhla dvě plachetnice, na kterých si to rozdává kolem deseti chlapů, a nábřeží doslova našlapané lidmi.
Výsledek rozhodně stál za to: opět jsem byl u toho, když se tvořily dějiny!