neděle 6. března 2011

Napoleon: Total War - egyptská kampaň dokončena

Po téměř roce jsem se vrátil k Napoleon: Total War. Dokončil jsem egyptskou kampaň. Čekalo mě pár obranných bitev u Káhiry s generálem Kléberem a pozemní kampaň u Gazy s generálem Desaixem.
Napoleon s první armádou si vyrazil na Kypr. Naše ubohá flotila transportních lodí se musela držet daleko od břehů, aby se vyhnula Turkům i Nelsonovi. Dobytí Nikósie pak neutralizovalo brtiskou hrozbu ve Středomoří. Až mě překvapilo, kolik vojáků tam Britová měli. Co je Nelsonovi platná jeho flotila, když nemá kde zakotvit?
Z Kréty jsem se stáhl zpět do Libanonu. Čekal mě nejtěžší oříšek - dobytí Damašku.
Naštěstí se hloupí Turci nechali vylákat z pevné pozice ve městě a vytáhli na planinu. Tam už si s nimi poradily francouzské muškety a děla.
Napoleon se mohl vrátit do Francie jako vítěz. Vděčným lid jej pak v katedrále Notre Dame prohlásil císařem. Vive l'Empereur!

(Znalci vědí, že v reálu Napoleon ztroskotal před Accrou. Ačkoliv pokořil Egypt, Palestinu se mu dobýt nepodařilo. Po návratu z neúspěšné kampaně jej čekala druhá kampaň v Itálii, kterou završil skvělým vítězstvím u Marenga. Teprve pak se mu otevřela cesta k trůnu.)

Žádné komentáře: