pátek 24. dubna 2009

Empire: První indická vállka

Roku 1756 jsem zaútočil jsem v Indii. Koupil jsem právo průchodu územím Mysore a Marath Confederacy. Prošel jsem po východním pobřeží na sever a zaútočil na mocnou říši Mughalů, kteří ovládají celý sever Indie. Snadno jsem získal Orissu a Bengálsko. Zároveň jsem se vylodil na severozápadním pobřeží v Sindhu a dobyl Gudžarát.
Mughalové jsou velmi technologicky pokročilí. Jsou to muslimové, narozdíl od Mysore a Marathů. Mají silné loďstvo, používají řadové lodě 2. třídy. V bitvě u Cejlonu jsem na ně musel vytáhnout svoji nejlepší námořní taktiku soustředěné palby a útoku po větru.
V pozemních bitvách mě baví používat koloniální jednotky. Hlavně mám radost ze Sepoyů. V bílých rakouských kabátech a s bíločervenou republikánskou vlajkou nad hlavou vypadají nádherně!
Vzápětí jsem Mughalům nabídl mír. Překvapilo mě, že bez problémů akceptovali. Získal jsem čas na konsolidaci dobytých území a transport dalších jednotek z Evropy. Rozhodl jsem se pro trasu přes Sýrii a Irák. Armáda generála Dauna bez problémů prošla až do Perského zálivu, kde na ně čekalo loďstvo. Druhé dějství bojů o Indii může začít.

Žádné komentáře: