pátek 24. dubna 2009

Empire: Druhá indická válka

Druhá indická válka začala roku 1765. Shromáždil jsem své síly na hranicích s Mughalskou říší. Vpadl jsem ve čtyřech směrech: generál Daun ze Sindhu do Hindustánu, jižní armády do Rajpootany a Beraru a východní armáda z Bengálska rovněž do Sindhu.
Ukázalo se, že Mughalové využili příměří stejně dobře, jako moje jednotky. Čekaly mě plné stacky, opevněná města a silné jednotky. To mě potěšilo, se silnými protivníky je mnohem větší zábava.
Narazil jsem i na bojové slony, ale zatím se (naštěstí) moc nepředvedli, protože to bylo při dobývání Nagpuru v Beraru. Vlastně jsem je v akci neviděl, hodně jich dostali moji dělostřelci a než se sloni stihli zapojit, bylo po bitvě.
Město Berar mělo hradby, a odhodlané obránce, na kterých si můj první sled dokonale vylámal zuby. Chtěl jsem se pokusit o eskaládu. Moji stateční sepoyové se snaživě vydrápali na hradby, ale tam je přivítaly kartáčové střely, které je brzy rozvrátily. Musel jsem si vytvořit další průlomy v hradbách a dostat do města jízdu, aby se s artilerií vypořádala. Stateční Mughalové dokonce prorazili z města a utkali se se mnou na pláni. Obléhání, jak má být!

Žádné komentáře: