pondělí 27. října 2008

WAR: epický RvR raid v Badlands a Blackfire Pass

Včera jsme měli guildovní RvR akci. Byla předem domluvená i se stranou Orderu. Sešli jsme se ve slušném počtu, bylo nás víc než warbanda. Prní útok směroval na Thickmuck Pit v Badlands. Spořádaně jsme začali útočit na bránu, ale první protiútok s kanóny a olejem nás smetl. Znovu jsme se seskupili a vyrazili zpět. Tentokrát jsme pečlivě rozmístili naši obléhací artilerii a začali se prokousávat branou.
Jakmile brána padla, radostně jsme se začali valit dovnitř - ale ouha: za bránou na nás čekala hlavní síla obránců z řad Orderu! Bylo jich nejméně o polovinu více než nás (někteří říkali třikrát tolik, ale to mi přijde trochu moc). Každopádně nás zadupali do země, což krásně ilustruje tenhle screenshot.
Nenechali jsme se odradit a přenesli jsme bojiště do Blackfire Pass. Zaútočili jsme na Gnoll Baraz a protože nebyl hájený, rychle jsme ho získali.
Reakce Orderu na sebe nenechala dlouho čekat. Za chvíli přitáhla jejich armáda z Badlands a začali nás obléhat. Dělali jsme na hradbách, co jsme jen mohli, rozbili jsme jim několik beranidel a stříleli je děly. Přes veškerou snahu jsme ale nedokázali zabránit tomu, aby převážně na dálku rozbili bránu a vevalili se dovnitř.
Chcípl jsem při ústupu do pevnosti. Někteří z nás se dostali až k Lordovi, ale ani tam se jim nepodařilo obstát. Skill nám byl k ničemu, silnější zvítězil.
Přes neúspěch to byla výborná zábava, kterou jsem si užil. A druhý poznatek: hra šlape jako divá, i když se na bojišti pohybuje velké množství ŕáčů (tipuji tak 150). Klekla mi za večer jen jednou, a to už bylo dávno po raidu - šel jsem po svých ve chvíli, kdy vyšší ranky zamířily do Praagu.