sobota 19. července 2008

Mass Effect: Ledová planeta Noveria

Tahle potvora je Šavlozubec. Jsou to obrovské potvory připomínající červy z Duny, které navíc plivou jed na velmi slušnou vzdálenost. Je třeba zabíjet je dělem z dálky a neustále manévrovat. Když se vynoří přímo pod transportérem MAKO, je to konečná.
Jejich spory se šíří vesmírem, proto na ně lze narazit všude možně.
Na ledovou planetu Noveria jsme přijeli proto, abychom tu pátrali po asarijské matriarše Benezii. Je to matka členky osádky Liary T'Soni, nejlepší biotičky na palubě Normandie.
Tyhle asarijky jsou vůbec zvláštní. Mohou se pářit s libovolným pohlavím a libovolnými rasami s tím, že si od nich berou to nejlepší, co obohacuje jejich vlastní rasu. No potěš.
Noveria je planeta, kde velké korporace provozují tajné laboratoře a jede tu výzkum na hraně zákona - nebo za hranou. Museli jsme se prokousat byrokratickým šimlem a usvědčit jednoho zkorumpovaného administrátora, než jsme se hnuli ze základny.
Planeta je ledová, neustále bičovaná sněhovými bouřemi. Nic pro bábovky. Museli jsme se probít ke korporátní laboratoři Peak 15, kde se nedávno vymkl kontrole jeden z experimentů.
Cesta na Peak 15 představovala opět využití bojových schopností transportéru Mako. Je to celé o tom držet si distanc, využívat zoom, urkývat se za terén a střílet z dálky dělem. Rozhodně nejsem příznivcem bitvy v pohybu s využitím reaktivních trysek, které sice Makovi propůjčují vertikální pohyb, ale zároveň ho zbavují dopředné rychlosti. Docela dobře funguje ukrýt Maka za terén a střílet při výskoku.

Žádné komentáře: