sobota 5. července 2008

Age of Conan: Rozpaky

Začal jsem pociťovat první rozpaky z AoC. Tady jsou hlavní důvody:
  • Nedodělanost. Hra je plná drobných bugů, které sice lze překousnout, ale ovlivňují požitek ze hry. Příkladem je Pyramid of Ancients, kde nejde splnit hlavní quest, anebo buglý quest na získání klíče do arény v Noble District.
  • PvP. Zatím to nepociťuji jako problém, ale co jsem četl, tak masivní world PvP je v tuto chvíli nehratelné. Laguje to, dobývání je nevyvážené a neodladěné. To je podle mě zásadní problém a nevím, jestli ho Funcom dokáže vyřešit.
  • Content. Skvěle provázané a propracované questy z Tortage jsou dávno minulostí. To, co hraju teď, není ani zdaleka tak zábavné. Není to namluvené a začíná se to opakovat. Designu chybí taková ta božská jiskřička navíc, aby to bylo super a uvěřitelné.
  • Už hodně dlouho se nekonal žádný quest, který by se nějak vymykal z obvyklého stereotypu. Což je škoda, protože Conan na to má - minimálně engine.
  • Čím jsem na vyšším levelu, tím je těžší hrát sólo. Což je celkem logické, ale znechutí to, když hraju sám.
Jistě, hra je na samém začátku. Funcom hrne patche velmi rychle. Už ani zdaleka tak rychle jako po launchi - nyní je to jednou týdně. Ale ty patche jsou o opravách chyb, zatím jsme se ničeho opravdu nového nedočkali.
Tak uvidíme, jak to bude dál.

Žádné komentáře: