pondělí 7. dubna 2008

Kmotr

Ze hry The Godfather mám opravdu radost. Knížku Kmotr miluju. Jak říká Tom Hanks v Lásce přes internet, v Kmotrovi najdeš úplně všechno. A podle všeho se hra knihy celkem dost drží.
Hraju mladého člena rodiny Corleonových, kterému Barziniové kdysi zabili otce. Tohle je Luca Brasi, ozbrojená pěst famiglie. Dle rozkazu padrina Corleoneho mě zasvěcuje do zákonitostí světa gangsterů.
Řezníka jsem ani nemusel moc dlouho mlátit, abych ho přesvědčil, že má famiglii Corleone platit za ochranu. Stačilo mu rozbít kasu a pult. Zaplatil, a navíc mi otevřel dveře do druhého patra, kde je nezákonné kasino. Od té doby mě uctivě zdraví.
Tahle dívka je znetvořená dcera hrobníka Ameriga Bonasera.
Ti hajzlové, co jí to udělali, dostali ode mě pořádnou nakládačku. Paulie Gatto mě jistil. Seřezal jsem je a pak jsem jednoho z nich shodil do čerstvě vykopaného hrobu. Nezabil jsem ho. Nejsme žádní vrazi, jak řekl don Corleone.
Luca Brasi to bohužel koupil, dostal ho zabiják ve službách "Turka" Solozza. Jeho vraha jsem si podal.
Vzápětí jsem se připletl k pokusu o vraždu dona Corleona. Pobil jsem atentátníky a doprovázel jsem autem sanitku odvážející dona Corleona až do nemocnice. Byla to docela divoká jízda, obávám se, že pár chodců to nerozchodí.

Žádné komentáře: