úterý 8. dubna 2008

Kmotr: Rozjíždí se to

Čím déle to hraju, tím je Kmotr lepší. Na jednu stranu naprosto volný postup ve městě, získávání obchodů, skladišť, boj s konkurencí. Tím se Kmotr nejspíš blíží Grand Theft Auto (což jsem nehrál, takže jenom hádám). Na druhou stranu skvělý příběh, který jede přesně podle knížky, respektive slavného filmu, který jsem zatím neviděl. Tady vlevo je Clemenza, po smrti Luky Brassiho můj šéf.
Tohe je consigliori Tom Hagen.
Kdybych měl Kmotra srovnat s Mafií, tak je tu asi méně ježdění autem (každopádně je jednodušší a lehčí). V Mafii zase chyběla ta práce s klienty a boj s konkurencí. Město v Kmotrovi je určitě mnohem méně propracované a celkově menší. Na druhou stranu ale je to pravý New York. Těší mě jezdit po Bowery Street a Broadwayi.
Hlavní a jedinečnou devizou Kmotra je těsné sepětí s knihou. Příběh se jí drží jako klíště. Těší mě prožívat známé scény - atentát na dona Corleona, jeho obranu v nemocnici, nebo vyřízení účtů se zrádcem Pauliem Gatto.
Tohle je první setkání s Michaelem Corleone. Potkal jsem ho v nemocnici. Zatímco Michael stěhoval nemocného dona Corleone, já jsem měl za úkol pobít Tattagliovy pistolníky ve sklepě nemocnice. Byla to pěkně hustá přestřelka.
Setkání Michaela Corleone s kapitánem McCluskeym před nemocnicí. Kapitán je v žoldu Tattagliů. Naštěstí za chvíli přijde Tom Hagen a zachrání situaci.
Tom Hagen se hádá se Sonnym, co dál proti Tattagliům. Pro začátek jim přeberu pár klientů.

Tady jedu autem s caporegimem Clemenzou a zrádným Pauliem Gatto. Za chvíli bude Clemenza potřebovat vymočit. Odstranění Paulieho připadne na starost mě.

Žádné komentáře: