úterý 15. října 2024

StarWars Outlaws: Konečně pořádné Hvězdné války!

 Prapodivná věc: hra Star Wars Outlaws schytávala bídu na Internetech ještě před vydáním. Hra podobná mechanikami Far Cry, ubisoftí gameplay zasazená do bohatého vesmíru Star Wars - a lidi pyskují o neinovativnosti, slabém gameplayi s repetitivním stealthem, nudné hrdince a mizerném příběhu. Ačkoliv třeba Kotaku hru docela vychválilo a v Levelu dostala velmi slušné 4 z



5, IGN dalo jen 7 z 10 a spousta youtuberů hru zhejtovala. Soudím, že k přijetí hry přispěla celkově špatná pověst Ubisoftu podmáznutá neúspěchem Skull and Bones, Assassin's Creed Mirage a Avatar: Frontiers of Pandora.

No, jsem vážně rád, že jsem se nenechal zblbnout. Je fakt, že hrdinka Kay vážně není Han Solo. Charisma příliš nemá a hlášky taky nic moc. Oživení zprostředkovává její chlupatý kámoš Nix, který obstarává kradení a umí se proplížit malými otvory a něco odemknout nebo přinést.


Jasně, samotný úvod do hry působí koridorově ve stylu Uncharted (a jak by také asi měl jinak působit, kruciš, když se hráč má naučit ovládání a mechaniky...).

Ve chvíli, kdy jsem se dostal z tutorialu, se mi ale otevřel parádní barvitý svět Star Wars, prokreslený a detailní tak, jak tu ještě nikdy nebyl. Je hotová slast flákat se po barech a krámcích a odposlouchávat řeči kolemjdoucích, které občas prozradí nějaké to tajemství nebo cestu k pokladu. A pozor - toto je nová mechanika, to tu ještě nebylo. 


Město je správně propletené, vizuálně našlapané a baví ně. Je fajn prohánět se speederem po krajině a užívat si volnost v parádních kulisách milovaného vesmíru Star Wars. Frakce kriminálních kartelů působí tak, jak mají - jsou to všechno mafiání, ale mají své kouzlo.


Tak si říkám, co by lidi ještě chtěli?  SW Outlaws se prý prodalo jen milion kusů. To je strašně málo. Ta hra není skvělá, ale je dobrá.

Že jsou stealthové mechaniky a akční  pasáže nudné? Za mě nejsou výrazně jiné než v takovém Uncharted. Jasně, Kay nemá světelný meč (což mi fakt nevadí) a hra není kdovíjak challenging. Beru to spíš jako adventuru - a svěle se bavím. Jsem na začátku a jsem rád, že mě čeká ještě spousta zábavy. Jestli to i dál pojede stejné jako doposud, mě to bohatě stačí.

Žádné komentáře: