středa 24. dubna 2024

WRSR: Chemičky v Litvínově

Další ropná pole se nacházejí na jih od kladenských ropných polí. Vyhloubil jsem si tam kanál, aby lodě mohly proplouvat do všech řek. Musel jsem jej pak přemostit, abych se dostal k ropě.

 Poměrně daleko od budoucího centra Litvínova jsem vybudoval nádraží, stavební kanceláře a železniční stavební kancelář a depo. Brzy se ukázalo, že až moc daleko. Abych vůbec mohl stavět, musel jsem postavit předměstí vedle stavebních kanceláří. 




Chemické továrny jsem postavil hned dvě, vedle ropných polí. Prvná bude pro výrobu chemikálií, druhá má napojenou výrobu plastů a elektronických součástek. Zásobování chemických továren je docela oříšek. Štěrk vozím ze štěrkovny v Lounech, zdá se, že ho bude dost. Dřevo si těžím kousek od Litínova na kopečku. Ocel vozím z Loun, taky bez problémů. Ropu si natěžím na rozsáhlých ropných polích.

 


Nemám ale dostatek plodin. To, co se vypěstuje v Lounech a v Komornu, nestačí ani na provoz pekárny a lihovar. Nedá se nic dělat, potřebuji farmy. 

Jednu jsem založil jižně od od Litvínova, další dvě na severu za řekou. Tady bude do budoucna nové město - Boleslav, kde chci postavit automobilku.


Stavba Litvínova ale jde hodně pomalu. Nevím, jestli napřed postavím JZD, abych měl dost plodin pro dvě chemičky, anebo radši budu stavět obytné budovy v Litvínově. Je to asi jedno, budu potřebovat oboje najednou, až budu chtít pořádně rozjet chemii a výrobu elektronických součástek.

Žádné komentáře: