úterý 6. února 2024

WRSR: Louny na cestě k prosperitě

 Po krachu města Pervaya jsem začal stavět Louny. Snažím se stavět z vlastních zdrojů, pouze inženýrské sítě předělávám za rubly. Pravda, někdy nevydržím. Ale zpočátku jsem poctivě všechno stavěl ze zdrojů.

 

 

Celkem brzy jsem rozjel textilní a oděvní průmysl. To mi začalo generovat peníze.


Naběhl jsem si s tramvajemi. Stálo to spoustu peněz a nakonec do oděvní továrny stejně vozím lidi i pomocí autobusů.

Nedaří se mi stavět efektivní dálnice. Začátek mapy je prostorově trošku složitější, z jedné strany mám řeku a z druhé hory. Dálnice jsem natahal, ale sjezdy už jsem neřešil.

Neodolal jsem a rozběhl jsem stavební průmysl. Prostě mi to nedá. Je to asi chyba, člověk by se měl zpočátku hry soustředit na vydělávání a ne na produkci.

 


Naštěstí prodávám panely a cement, takže alespoň nějaké peníze vydělávám. 


Těší mě vlaky. Je sice drahé a zdlouhavé tratě postavit - nemluvě o tom, že je docela oříšek je správně poskládat a zasignalizovat semafory - ale když se to povede, je to moc fajn pocit.

 Nedokázal jsem se vyhnout několika krizím kvůli výpadlům elektřiny, vody a tepla. Zábavný, ale nepříjemný průšvih se mi povedl s vlaky - kvůli špatně nastaveným semaforům mi stavební vlak zablokoval křižovatku, přes kterou vede autobusová a tramvajová linka do textilky a oděvní továrny. Ta samá linka ale vozí dělníky i do vodárny a teplárny. Všiml jsem si toho až po chvilce, ale to už ve městě umírali lidé žízní. Takovéhle chyby WRSR nekompromisně trestá.


Tak teď mám postavené město pro cca 4 tisíce obyvatel. Zásobuji ho zatím nákupem do velkého obchodu. Funguje mi škola, školka a nemocnice. Stavební průmysl jede bez problémů. Rozjel jsem doly na uhlí a postavil elektrárnu a továrnu na železo. Problém s elektrárnou nastal v zimě - když napadl sníh, autobus dovážející dělníky do elektrárny se zdržel. Elektrárna se zastavila. Protože jsem měl nastavený prodej elektřiny do zahraničí, zastavilo se celé město. Samozřejmě průšvih jako hrom. Takže jsem musel udělat reload.


Tak tak jsem se z probému vyhrabal. Lehce ztrácím peníze - pokud nestavím, tak i lehce vydělávám. Mým cílem je dostat se do plusu a splatit první dluh. Je rok 1968 a já se těším se na první úrodu z JZD.





Žádné komentáře: