středa 14. února 2024

WRSR: 1974 - Krach v Lounech v roce 1974

Tak jsem podruhé zkrachoval v Lounech. Už dávno jsem vypnul odpadové hospodářství, protože jsem nezvládal odvážet odpadky na skládku a recyklaci jsem ani nerozběhl. 


Město bylo krásně rozjeté, fungovala mi elektrárna, rozjel jsem zemědělské družstvo a výrobu potravin. Parádně mi fungovaly uhelné doly, uhelná elektrárna a železárna. Prostě všechno růžové.

 

Pak jsem začal stavět rafinerii. Najednou jsem šel s penězi do mínusu, protože stavba spolkla hrozné množství strojních součástek, které si zatím neumím vyrábět. Vzal jsem si úvěr, abych překlenul období, než se mi rozjede výroba paliva a bitumenu.

Do toho udeřila zima. A najednou koukám - město mi mrzne. A lidi umírají žízní. Průšvih!

Co se stalo? Postavil jsem opravnu tramvají. Dvě tramvaje na klíčové lince mezi centrem a Mukačevem (kde mám mimo jiné teplárnu a vodárnu) odjely do opravy. Do toho začalo sněžit, takže se mi zasekly autobusy.  A když v teplárně došli lidi, přestala topit. A ještě ke všemu se teplárna rozhodla, že potřebuje vyměnit stroje. Pomřela mi čtvrtina obyvatel, tím začaly kolabovat ostatní služby i peníze. Už jsem se z toho nevyhrabal.

Takže jsem musel udělat reload a vrátit se o půl roku nazpátek. Pokorně jsem vypnul opravy a údržbu. Je to další faktor, který může zničeho nic úplně rozbít docela dobře šlapající město. V kombinaci se zimou je to malér, člověk to prostě neuhlídá. Sice jdou nastavit alerty, ale člověk to přehlédne jako nic. Budu muset hrát bez toho. I tak je hra sama o sobě náročná jak hrom.

Žádné komentáře: