neděle 20. listopadu 2022

Uncharted 4: A Thief's End - Legenda z PS4

 Série Uncharted je legendární. Od chvíle, co jsem si u kamaráda na PS4 krátce vyzkoušel ikonickou scénu z třetího dílu s letadlem, jsem si to chtěl zahrát. Akční adventura ve stylu Indiana Jonese, se skvělým příběhem a postavami - paráda!

V Sony naštěstí pochopili, že uvolnit své exkluzivity pro PC a XBOX je dobrý nápad. God of War slavil obrovský úspěch, a tak jsme se na PC konečně dočkali Uncharted.


 Čtvrtý díl A Thief's End je úchvatný. Příběh se točí kolem hledání pirátského pokladu piráta Henry Averyho. A šlape jako hodinky. Stojí na několika málo skvělých charakterech, mezi kterými to jiskří, jak si tak pomáhají anebo si jdou po krku. Jen málokteré hry mají tak geniálně napsané a ztvárněné postavy. Ubisoft by se mohl učit, jak se to má dělat.

 

Což platí  nejen pro Nathana Draka a jeho bráchu Sama, kolem kterých se točí převážnáí část hry. I parťák pilot Sully a Samova žena Elena Fisher jsou parádně prokreslení. A co teprve záporáci - hlavní bastard Rafe Adler a černá kráska Nadine Ross, která Samovi pravidelně nakopává zadek,

Hra parádně pracuje s prostředím. Hlavní lokace - Skotsko, Madagaskar a tropický ráj Libertalia využívá do mrtě. Kromě toho vedlejší lokace - kriminál v Panamě, Rossi Estate v Itálii - jsou parádně vymodelované a dechberoucí. Ne, Uncharted není open world - je zatraceně lineární, ale funguje tak dobře, že má člověk místy pocit otevřeného světa.


Africká příroda Madagaskaru je prostě parádní.

Žádné komentáře: