pátek 29. října 2021

GTA V: Postavy

Všechny tři hlavní postavy, které se postupně přepínají, jsou bezvadně vykreslené a zábavné. Franklin, černý kluk z laciné čtvrti s praštěnou tetou a vášní pro auta. S geniálním černošským slangem a bezvadnými hláškami. Majitel rotvajlera a kámoše Lamara. 


Michael, bohatý týpek ve středních letech. Tak trochu hajzl a táta z rozvrácené rodiny, s rozmazleným synkem Jimmym a dcerkou Tracey ochotné nastartovat kariéru i v pochybné reality šou. Skvělý střelec, donašeč spoupracující s FIB, který kdysi dávno vypekl Trevora. 

 


 

A třetí do party -  psychopatický Trevor žijící v odpudivém karavanu.  Vídlák a regulérní magor, který má občas srdce na dlani, aby po chvíli v záchvatu zuřivosti z plezíru vystřílel tlupu lidí, kteří se posmívají jeho kanadskému přízvuku.

 



Baví mě dialogy jako z Tarantina. Hrdinové se bezvadně hádají mezi sebou, vyčítají si kde co. Když si zrovna nezachraňují život, jdou si po krku a okopávají si kotníky. 

 

Mise jsou bláznivé, zábavné a superoriginální. Nechápal jsem, když jsem zachraňoval Michaelova tlustého syna při únosu jachty. A Trevorovi geniální vidláčtí kámoši, se kterými ze srandy sestřeluje sniperkou televizní paraboly... to je čistá radost.

 

Neuměl jsem si představit, jak bude fungovat přepínání postav.  světe div se - funguje to epicky. Některé z nejlepších akčních pasáží ani nejdou jinak odvyprávět. Některé přestřelky jsou naskriptované tak, že člověk musí chvíli útočit z jedné strany s Franklinem, pak z druhé strany s Trevorem a občas to jistit zdálky Michaelem v roli snipera. 

Nebo Michael sestřelí letadlo a Trevor ho pak stopuje na motorce a zachrání z něj důležitý kufřík.

 

Nebo Franklin přepadne nádraží, odkloní výhybkou vlak a Trevor pak na něj vrtulníkem naloží ukradenou vrtnou soupravu.

Žádné komentáře: