pondělí 2. srpna 2021

Total War Rome II Divide et Impera

 Potřetí jsem se pustil do Rome Total War 2. Tentokrát jsem zvolil nejlepší overhaul mod Divide et Impera. 





Tenhle neskutečný mod v Rome předělává prakticky všechno. Kampaň, gameplay, strategickou část, bitvy, jednotky. Jednotek přidává snad přes tisíc. Neskutčné!

 

 Fascinující jsou nové mechaniky, jako je Area of Recruitment, Supply lines, zásobování armád po zemi i po moři. Nová mechanika guvernérů, špionů a veteránů. 

 A ke všemu námořní bitvy, které mi konečně jdou! Z moře jsem zlikvidoval několik městských posádek při oslabení 1:2. Je to čistá radost!









 A navíc, po naboostování grafiky pomocí ENB to i skvěle vypadá. Některé screenshoty tady mají okouřený kontrast a sharpening, což na screenshotech nevypadá nejlépe. Později jsem to vypnul. Stabilita hry je neuvěřitelná, spadlo mi to snad jednou za tři týdny hraní.

Měl jsem v úmyslu expandovat na východ, ale dopadlo to jako vždycky - válka s Kartágem, pak boje v Hispánii a Galii. Numidští spojenci Kartága bojovali jako lvi. Poměrně dost mi dali zabrat Gaetové v Dácii a Illyricum. 










 Opět se bohužel dostavila situace, kdy po dobytí značné části Galie a Hispánie začínám válcovat a už si jen vybírám nepřátele jednoho po druhém. Egypt je opět hegemonem východního Středomoří se skvělou diplomacií a spoustou spojenců.









Jsem teď v situaci, že mě to sice pořád baví hrát, ale nějak víc jsem se zakousl do Skyrimu. Taky napotřetí. Asi stárnu.

Žádné komentáře: