sobota 6. února 2021

Death Stranding: End game peklo

 No a tady se to začlo kazit. Hra je v podstatě dohraná. Už nic podstatného z pohledu hry se tu neodehraje. Přesto trvá ještě snad dvě hodiny, než se odehrajou všechny filmečky, zkouknou titulky (dvakrát!!!!) a Sam se konečně dostane až na konec.


Nejhorší ze všeho je vykecávací scéna s Amelie na pláži. Amelie se postupně přiznává k zodpovědnosti za všechny hrůzy světa.


Do toho se pustí kus titulků. Pak musí Sam pobíhat po pláži, poslechnout si další kus přiznání - a zase kus titulků. Celé to trvá snad půl hodiny.

 Pak se Sam vrátí zpět - a to ještě není konec! Musí ještě na inauguraci Die Hardmana na prezidenta USA, poslechnout si jeh opatetickou řeč, pak si vyslechnout jeho pokání za zabití Cliffa a odnést mrtvé BB do krematoria. Přitom si prožije poslední kus Cliffova příběhu - ty samé scény, které jsme už viděli z pohledu BB,  tentokrát z pohledu třetí osoby. A ano, Sam opravdu je totožný s tím BB, které se Cliff snažil zachránit. Jsem tvůj otec, Luku! Blueeeeh.

Naštěstí BB není tak docela mrtvé a tak si ho Sam může nechat. Dá mu jméno Louise, takže je to asi holčička.


Teprve tohleto je úplný konec a pustí se titulky. Potřetí!!! Poprvé jsme viděli kus titulků na začátku hry, podruhé celé s Amelie na pláži. Tady jsou znovu. WTF??!!

Jen tak mimochodem - snad hodina a půl od poslední akce, která byla opravdu herní - tedy souboje s keporkakem. Od té doby jen chození anebo koukání na cutscény.

Jen tak obloukem, ten konec je mnohem komplikovanější, než se mi tu chtělo rozepisovat. Pro fajnšmekry je tu tenhle odkaz na gamesradar.
Kdo chce, může se vrátit do openworldu a splnit si všechny dodávky. Já tedy ne, díky. Stačilo.

Žádné komentáře: