pátek 5. února 2021

Death Stranding: Casting

Bezkonkurenčně skvělý je v Death Stranding casting.  O Kojimovi se ví, že sám sebe vnímá jako režisér. Casting dal na výbornou. Na webu se dají najít jakoby plakáty pro každou z hlavních postav. Muselo to stát hrozné prachy.

Norman Reedus coby hlavní hrdina Sam Porter Bridges je fajn. Je nabušený, ale ne přehnaně chlapácký. Působí rozumně citlivě. Nenaskakuje na patetické nahrávky - většinou. Pravda, moc toho nenamluví.

Guillermo Del Toro, režisér Hellboye, který pomohl Jacksonovi se scénářem k Hobitovi,  si střihl sympatického doktora Deadmana. Hraje slušně. Bohužel jeho postava je šustí papírem. Je hrozně patetická a má plnou hubu keců o tom, jak bude "America whole again".

 

Totální hvězdou Death Stranding je Mads Mikkelsen. Jeho Unger Cliff je tak nějak hlavní padouch a zároveň otec hlavního hrdiny. Což minimálně tušíme od začátku. Jungovská konstrukce ale tady moc nefunguje. Alespoň ne na mě. Což nic nemění na skvělém hereckém výkonu Madse. 

 

Jeho sada scének, kdy si Cliff povídá s BB, je vysoká škola herectví. Tak skvělé herecké výkony se ve hrách málo vidí. A když pak s ním bojujete v jeho Beaches v zákopech první světové války, v rozbitém městě druhé světové nebo ve Vietnamu, je to smrtelně nebezpečný, ledově chladný válečník. Připomíná mi Dolpha Lundgrena nebo Rutgera Hauera zamlada.



Hodně dobře na mě fungovaly ženské postavy. Lea Seydoux jako Fragile je prostě dokonalá. Ta postava je navíc skvěle napsaná. Věřil jsem jí každé slovo.



Bylo mi jí moc líto, když jsem se díval, jak jí Higgs ponižuje a ničí. A bylo vidět, že Sama miluje. I když on jí ignoroval. Blbec.



No a pak nádherná Margaret Qualley jako dvojrole. Její Mama-Målingen je nejvíc sexy postava ve hře. A její dvojče Lockne druhá.



 

 


 

 

Škoda že si s ní Sam nic ani náznakem nezačal. Její scéna, kdy se loučí s mrtvým dítětem, je asi nejlepší ve hře. Tady mě Kojima opravdu dostal, šel mi opravdu mráz po zádech.


Zajímavá postava je Amelie. Ta mě celou hru srala. Její vypasované červené šaty na skoro černobílé Beach úplně řvaly na první signální. Což Kojima určitě chtěl. 

Tušil jsem, že Amelie je mrcha a že se Samem hraje špinavou hru. Co mě ale hrozně překvapilo, že její představitelka Lindsay Vagner je ve skutečnosti bezmála sedmdesátiletá paní. Ve hře z ní udělali krásnou mladou ženu. Tedy zahraje si i prezidentku Bridget, ale ta se ve hře moc neohřeje. Hned zpočátku umře.

Tommie Earl Jenkins coby Deadman má celou hru na ksichtě masku. Dnes bychom řekli, že tu geniální Kojima předpověděl dobu covidovou. Dnes taky máme na ksichtě roušky a respirátory.

 Až když se z Deadmana na konci hry stane prezident, tak se odmaskuje.  A pak tam má kratičkou scénu, kdy se kaje za to že musel zabít Cliffa. A tahle pársekundová scéna je opět excelentně zahraná.

Heartmann v pojetí nicolase Windinga Refna je hlavní mozek. řídící Samovy akce. Díky srdeční vadě upadá každých patnáct minut do klinické smrti, během které propátrává Beache a hledá svou mrtvou rodinu.


Heartmannovo sídlo v horách u jezera ve tvaru srdce tvoří jednu z nejvíc ikonických lokalit ve hře.

Troy Baker coby Higgs byl vynikající hlavní padouch. Od pohledu sympatický obličej zpočátku schovaný pod zlatou maskou, hustě hláškující a ultra svině.


Až na to, že Higgs nebyl hlavní padouch.

Žádné komentáře: