pondělí 12. června 2017

Mass Effect Andromeda: Velké finále

Finále závěrečného Mass Effectu se odehrává na Meridianu. Člověk by řekl, že Meridian je něco jako opak Hvězdy smrti. Umělá planetka, která obsahuje ústředí pro řízení terraformingu. A taky ideální prostředí pro život.
O Meridian jsem se musel popadnout se samotným Archonem, Hlavním hajzlem a hlavou Kettů.
Jako by nestačilo, že je Archon hlavní svině. ještě navíc mi unesl ségru. A mučil jí, aby ho dovedla k Meridianu.
Tvrdé přistání na palubě Meridianu a následná divoká honička prostříhaná s vesmírnou bitvou snese srovnání s Hvězdnými válkami.
Když se tu do bitvy přímo zapojili někteří moji spojenci, které jsem si tak pracně během hry získal, hodně moc mě to potěšilo. Tohle v Mass Effectu taky ještě nebylo. Jeden z nejlepších momentů ve hře!
Unesený Tempest natvrdo přistál na vnitřní straně Meridianu.
Archon zatím drtí chudinku Saru, aby z ní dostal tajemství SAM a komunikace s remnantími technologiemi.
Závěrečná řežba se odehrává kolem Archona zapojeného do remnantího stroje. Dost slušný chaos, ale s nabušeným Drackem a Corou po boku nic, co by se nedalo zvládnout.
Trošku mě znepokojoval remnantí Architect, kolem kterého se finální rubačka odehrávala. Čekal jsem, že po zlikvidování remnantů budu bojovat s architektem a teprve pak si to po chlapsku rozdám s Archonem. Ale nebylo tomu tak. Během závěrečného souboje jsem jen zapojil tři konzole a pobil armádu remnantů. Architekt se zhroutil sám. Archon se odpojil od Meridianu a zřítil se k zemi. Věčná škoda, byl bych ho rád fyzicky propleskl.

Žádné komentáře: