pondělí 16. ledna 2017

Mafia III: Fináliní verdikt 8/10


Mise na zabíjení čtyř bossů pod Marcanem jsou skvělé.

Mise s Kukluxklanem, přestřelka na hořícím parníku nebo závěrečná řežba v kasinu se povedly. Já tomu nemám co vytknout.
Je pravda, že gameplay při čištění města a získávání Rackets je repetitivní. I když je každé prostředí jiné, akční bitky jsou víceméně obdobné.  Tady mohla hra být trochu kreativnější - a za málo peněz.
Stačilo by, kdyby v některých misích bylo povinné "stealth only", "sniper only", "povinné výbušniny" nebo tak něco.
Takhle jsem si vážně vystačil s nožem, granáty, základní puškou a pistolí s tlumičem. Ostatní boží zbraně jsem prostě nepotřeboval.
Hra prakticky nevyužila motorové čluny. Jsou jen v jediné příběhové misi. 
Auta jsou výborná. Když jsem si odemkl sporťák, nic víc jsem už nepotřeboval. Ke konci hry jsem se pořádně naučil projíždět zatáčky smykem a ježdění jsem si vysloveně užival.
Škoda, že jen málo misí vyžaduje ježdění. Párkrát jsem s autem utíkal, párkrát jsem někoho honil. Závodní okruhy do hry dodali ex post a jsou nepovinné. BTW, nepovinné úkoly jsem ignoroval. Nemem zapotřebí lopotit se za každým achievementem.
Po technické stránce jsem měl jediný problém. Když měl Lincoln dlouhý plášť, na některých místech hry se rozbil model a plášť pak vlál přes půl obrazovky.
Konečný verdikt? Mafie III je super hra. Není ideální, ale je velmi dobrá. Ten shitstorm, co se strhnul na Internetu, si nezaslouží. Já jsem se bavil. Za mě 8 z 10.

Žádné komentáře: