neděle 21. srpna 2016

No Man's Sky: Nekonečný vesmír

No Man's Sky je jedna z nejvyhypovanějších her roku 2016. Procedurálně generovaný vesmír s neskutečnými triliony planet, na kterých se nacházejí různá zvířata a rostliny -  to tu ještě nebylo.
Po prvních pár odehraných hodinách musím říct, že jsem docela nadšený.
 Začínal jsem hru dvakrát, pokaždé na úplně odlišné planetě. První planeta byla celkem zelená, plná rostiln a zvířat. Druhá byla jedovatá pustina plná radiace, kde vůbec nebylo lehké přežít.
Překvapivě hra klade důraz na sběr surovin - minimálně na začátku. Už jen kvůli dobíjení exosuitu a multitoolu sloužícího pro boj i těžbu minerálů. Takže běhám po planetách a sbírám užitečné suroviny.
Problémem je malinkatý inventář. Sice můžu odeslat nasbírané suroviny na loď, ale i tam je prostor hodně omezený. Věčně mám rpoblém, že nemůžu sebrat nalezené suroviny nebo předměty kvůli plnému inventáři.
Craftování se zatím jeví OK. Můžu craftit různá vylepšení pro multitool, i pár drobností pro loď a exosuit. Credity se vydělávají hlavně objevováním - za každou objevenou planetu, rostlinu, lokaci nebo druh lze získat pár kreditů.
Boj jsem si zatím užil jen proti sentinelům - létajícím dronům, kteří hlídají některé lokace.
Agresivních zvířat jsem moc nepotkal, zatím jen kraba v jeskyni, kterému jsem se radši vyhnul.
překvapuje měmnožství různých táborů a základen na planetách.
Člověk se tu může naučit nová slovíčka z mimozemských jazyků - paráda!, nabrat nějaké suroviny nebo předměty, případně se potkat s mimozemšťany. Rozhovory s mimozemšťany naslepo, když z jejich jazyka znám jedno dvě slova, mi přijdou vysloveně skvělý nápad!
Zatím mi No Man's Sky přijde opojně skvělé - atmosférou, rozlehlostí a variabilitou. Baví mě, že netuším, co bude dál.

4 komentáře:

Unknown řekl(a)...

qzz0511
polo shirts
lakers jerseys
coach outlet online
cheap jordans
christian louboutin outlet
canada goose outlet
air max trainers
soccer jerseys
swarovski crystal
nets jerseys

SSSSSS řekl(a)...

nfl jerseys
nike air max
nike outlet store
curry 5
golden goose
cheap oakley sunglasses
golden goose sneakers
huaraches
supreme clothing
cheap ray bans

Unknown řekl(a)...

zzzzz2018.7.27
yeezy boost 350
ralph lauren outlet
cheap jordan shoes
pandora jewelry outlet
moncler online outlet
manolo blahnik outlet
adidas yeezy
ugg boots uk
superdry clothing
ed hardy uk

jeje řekl(a)...

Avoir un slip asics femme bleu marine sur est définitivement un moyen élégant et glamour pour couvrir et inclure une autre dimension homme nike air max classic bw noir à votre recherche nuptiale, tout en ayant également la liberté de asics whizzer blanc homme l'enlever après la cérémonie. Ses vieilles chaussures usé Nike Shox chaussure nike internationalist femme Monster SI et je ne pouvais pas laisser ses pieds se adidas zx flux a vendre pas cher gâtés. Les nouvelles rainures X3X à haute fréquence et le forgeage asics gel lyte bleu pas cher de précision ont tendance à être assemblés avec la flexibilité globale sweat nike air jordan de la cavité de poche, de la cavité fendue ou des lames dans les fers. asics gel lyte 3 beige rose