středa 8. května 2013

Viking: Battle for Asgard - dohráno, 7 z 10

Velké finále Vikinga se odehrává na vrcholku věže. Musel jsem se tam probít po šroubovité rampě obtáčející věž. Tu a tam mi pomohli draci, kteří sami od sebe čistili nejvíc exponovaná místa, ale i tak jsem se docela zapotil.
Tohle je bohyně Hel, můj hlavní protivník.

Závěrečný souboj je docela tuhý. Než jsem se dostal Hel na tělo, musel jsem se probít přes čtyři totemy oddělené ohnivými stěnami. Hel celou dobu čaruje další a další nepřátele, které je třeba praktivky neustále likvidovat. Ohně zmizí vždy jen na chviličku, jinak se nedají projít a nepříjemně spalují. Výhodou naopak je, že je možné do ohně natlačit nepřátele.
Dalo mi to docela zabrat. Zkoušel jsem to v neděli večer snad dvě a půl hodiny bez úspěchu. Včera se mi naštěstí zadařilo. Nakoupil jsem léčivé elixíry (bez nich se to snad nedá dát), znovu jsem si střihl poslední bitvu (poslední savepoint - ačkoliv při smrti se jede jen tento souboj, při opuštění hry se ukládá jen pozice před celou bitvou) a snad na tři čtyři pokusy jsem dokázal přežít až za čtvrtý totem.
Pak už je to snadné. Hel přestane čarovat další válečnííky a ztransformuje se do nechutného obra, který má místo hlavy ženské torzo. Souboj s obrem není o nic těžší než s ostatními obry ve hře, navíc se před soubojem doplní zdraví na maximum.
Takže jsem to dohrál. Přiznávám, na úroveň Normal. Na Expert úroveň to musí být peklo - už takhle to bylo docela tuhé.
Hodně jsem si to užil. Je to sice jen jednoduchá akční rubačka s velmi brutálními fatalitami, ale epické bitvy výrazně povyšují celkový zážitek. Na bitvy jsem se vždycky hrozně těšil, je to opravdová třešinka na dortu. V tomto rozsahu a množství bojovníků to neumí udělat žádná jiná firma než Creative Assembly.
Opravdu jsem se bavil. Věřím, že se dočkám dalších her na podobné téma - vidím v tom veliký potenciál. Za mě 7 z 10.

Žádné komentáře: