neděle 26. června 2011

Facebook: FrontierVille - 5 z 10

Frontierville je od Zynga Games, jedné z nejúspěšnějších herních společností současnosti. Hra je v zásadě stavěcí - hráči přijede s vozem na Západ, začne klučit les, budovat pole a ohrady pro zvířata.
Háček je v tom, že hra "žije" i když je hráč offline - les bují i tam, kde ho nechceme, úroda na poli vyroste a když se včas nesklidí, tak shnije. Ideální hra pro lidi, co to mají puštěné pořád a jsou schopni si občas odskočit do hry něco sklidit - a bohužel nehratelná hra pro lidi jako já, co mají na hraní čas od času pár hodin v kuse.
Hra je sociální. Lze tu kooperovat s přáteli, pomáhat jim na jejich pozemku a naopak od nich čerpat pomoc na mém pozemku. Hra na Facebook neustále spamuje, dožaduje se pozornosti a vede hráče k dalšímu hraní. Kdo by odolal, když mu jeho přítel posílá hřebíky a kladivo. Je to opravdu návykové, ale není v tom žádná skutečná hra.
Háček je v placených itemech. Ve hře je neuvěřitelná spousta cool itemů, které chcete mít na svém pozemku. Bohužel jsou k zakoupení za podkovy, které se nakupují převážně pouze za reálné peníze.
Celkem chápu, na čem Zynga games vydělávají. Děkuji, nechci. Hrál jsem Frontierville letos přes Vánoce, když jsem hledal práci. Od té doby, co ji mám, to hrát nemůžu - a vlastně nechci. Protože je to o ničem. Mít nejvíc cool pozemek je pro mě o ničem, bohužel. Protože se k tomu nemůžu dobrat vlastním dobrým hraním, ale jen a pouze vytrvalým neustálým klikáním a kupováním podkov za reálné peníze. Věřím, že do toho někteří lidé mohou narvat víc peněz, než za normální plnohodnotnou hru na PC z obchodu.
Za mě 5 z 10 - za roztomilou grafiku a chytrý, ale taky vypečený herní koncept.

Žádné komentáře: