sobota 21. května 2011

The Witcher 2: První dojmy

 Druhý Zaklínač je luxusní hra. Grafika je tak parádní a epická, až je mi líto na blog dávat jen zmenšeniny. Tak nádherné prostředí a postavy jsem ještě ve hře neviděl.
Úvodní tutorial odehrávající se při dobývání hradu je neuvěřitelně promakaný. Sledovat, jak vojáci obsluhují balisty a katapulty, byla čistá radost.
Bojové scény jsou skvěle animované a je radost se na ně dívat. Geralt má vynikající fatality sekvence, které se čas od času povedou. Je to pastva pro oči.
 Co se týká vlastního boje, je dost náročný. První vážnější šarvátku jsem hrál dokola snad hodinu, než jsem se naučil, jak se chovat a jak se pohybovat. Tradiční přístup tu nefunguje - dostat se mezi několik nepřátel anebo na dosah obouručního meče v rukou rytíře je přímá cesta ke smrti a reloadu. 
Když se ale Geralt správně pohybuje, využívá své rychlosti a Znamení, je nesmírně mocný a dokáže si poradit i se značnou přesilou.
Některé herní pasáže jsou poměrně obtížné. Boj na cimbuří, na které nalétává drak a postupně je zapaluje, mi přišlo až nechutně husté. Dodělal jsem to jen se štěstím, ne že bych to nějak prostřelil. Na druhou stranu, šerm s elfy Scoia'Tael byl dětskou slavností, kterou jsem dal snado napoprvé.
Zaklínač je nesmírně příběhový. Je našlapaný naskriptovanými sekvencemi, které plynule přecházejí v akci a naopak. Funguje to návykově, je dost těžké se od hraní odtrhávat.
Po dobytí hradu se Geralt připlete k vraždě krále Foltesta. 
Cesta za očištěním vlastního jména začíná ve vězení, ze kterého musí utéct. Tady jsem si poprvé vyzkoušel stealth pohyb. Nějak extra to nefungovalo - Geralt sice umí efektně zapalovat a zhášet pochodně na zdech, ale stráže si nosí pochodně s sebou. Dostat některého z nich zezadu obuškem se mi nepovedlo ani jednou.
Lituji, že není k dispozici česky nadabovaná verze. Dabing je jen v polštině, angličtině, němčině a snad francouzštině. České titulky jsou bohužel jen v krabicové verzi. Hru jsem si koupil přes Steam a české titulky jsem s lehkým srdcem oželel.
Má to jednu nevýhodu: Geraltův přítel Marigold se tu jmenuje Dandelion a Triss Ranuncul je Triss Merigold. Podezírám českého překladatele Szapkowského knih, že se chybička vloudila hned při prvním překladu a už to tak zůstalo.

2 komentáře:

jeje řekl(a)...

Chaussures classiques, nike air jordan 6 femme blanc rose noir solides et confortables, valent à vous posséder. Rondo et Westbrook PE, asics gel lyte iii snowflake homme Kay Yow Suppose rose, Orange globale, Activité chaussures femme nike sb violet, Bleu Trésor, Marine de minuit, Écologique chanceux, adidas zx flux prix pas cher Del sol, Club violet, Vert chanceux blanc, Bleu Trésor asics kayano 23 France blanc, Activité blanche Crimson, Blanc Cool Gris et Air Jordan 10 Femme Blackout. Cette technologie a été créée par cortez femme nike l'expertise industrielle de Loctite suite à un large éventail de recherches.

5689 řekl(a)...

zzzzz2018.9.19
coach outlet
michael kors outlet
louboutin shoes
ugg boots
canada goose outlet
tod's outlet
ralph lauren polo
canada goose outlet
nike shoes
ed hardy uk