sobota 18. prosince 2010

Hyjal

Hyjal v Cataclysmu je vlastně potřetí upravená zóna. Legendární místo finální bitvy ve Warcraft III je neustále v hledáčku pozornosti vývojářů. Už jsem tu psal o raidu v rámci Burning Crusade.
V Cataclysm hra začíná hned u World Tree Nordrassilu. Hyjal je napaden plamennými démony pod vedením Ragnarose, který uzavřel spojenectví s Deathwingem. Při jednom z prvních questů jsem se proletěl na zeleném draku a viděl jsem oba ultimátní bossy před vstupem do instance.
Moc mě těší, že jsem se brzy setkal také s Malfurionem Stormrage. Tento hrdina Války prastarých a bitvy o Mount Hyjal z Warcraft III je skutečnou legendou světa Warcraftu. Vím, že se ve hře vyskyoval již dříve v několika questech, ale osobně jsem ho ve WoW potkal až nyní.
Příběh Hyjalu je vlastně příběhem o boji proti pronikajícím plamenným démonům a Twilight Hammer. Postupně jsem osvobozoval a vyvolával prastaré zvířecí bohy, kteří zmizeli ze světa při Válce prastarých.
Perfektně je tu uplatněna technologie phasingu. Jedna z částí Hyjal je nejprve hořící zemí plnou ohnivých elementálů, po splnění questové linie se však promění v zelenou zemi s vegetací zvolna bující z černého popele. Pocit, že to já jsem vyhnal elementály a změnil tenhle kousek světa, nemá chybu!
Epizody s vyvoláním vlčího boha Goldrinna, okřídlené bohyně Aviany a na závěr samotného Cenariuse mají epický náboj. Musím přiznat, že Válka prastarých je mou oblíbenou epizodou ze světa Warcarftu. I díky trilogii Richarda A.Knaaka, která patří k tomu lepšímu, co se dá o světě Warcraftu přečíst. Proto jsem si questění v Hyjal mimořádně užil. 

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Mas moc pekny stranky :) A cetl sem si ze si skousel Castlevania lords of Shadow a uchvatila te :) Ale pokud chces opravdu hru ktrera v tomhle zanru je na vrcholu tak je to GOD of War 3

Marek Novotný řekl(a)...

Děkuju za komentář. God of War 3 bych si s chutí zahrál, ale nemám Playstation, jenom Xbox ...

Unknown řekl(a)...

20181113 leilei3915
canada goose jackets for women
ugg boots clearance
ugg outlet
coach outlet
air jordan shoes
pandora charms sale clearance
coach outlet online
foamposite shoes
ugg boots uk
michael kors outlet online