neděle 12. prosince 2010

Cataclysm. Den první

Teprve nyní se dostávám k záznamu pocitů z prvního dne hraní Cataclysm. Teprve nyní jsem schopen se odtrhnout od skvělé hratelnosti, nových questů a báječné hratelnosti.
Blizzard opět překonal sám sebe. Cataclysm je opravdu tak dobrá hra, jak jsem se těšil, a ještě lepší.
Technicky pro mě Cataclysm neznamenal žádnou instalaci. Pouze jsem si na Battlenetu zaregistroval herní klíč.  Všechna herní data už jsem měl u sebe. Po půlnočním spuštění prý asi hodinu nešel login. Já jsem se připojoval druhý den bez problémů.P o spuštění hra pár sekund kopírovala nějaké soubory, a pak už jsem byl uvnitř.
První věc, kterou jsem udělal, bylo to, že jsem si koupil glejt na létání v Old Kingdoms a vylétl nad Stormwind. Ten pocit byl nepopsatelný. Krásné město Stormwind, v nedávné době přebudované a poničené drakem Deathwingem, se pode mnou prostíralo v celé své kráse a rozlehlosti.
Nástěnka na náměstí nabídla dva questy - cestu do Mount Hyjal a podvodní království Vash'Jir.
Zvolil jsem druhou možnost. Nevěděl jsem, co mě čeká. Vash'Jir se podle mapy nacházelo někde na západ od Ironforge.
Nastoupil jsem v přístavu na loď. Po krátké plavbě byla loď napadena obrovskou chobotnicí a stažena pod hladinu! První pocit z podmořského světa byl "nepopsatelné bnohatství". Moře doslova kypí životem.
Jsou tu hejna nejrůznějších druhů ryb, spousty mořských živočichů, pestré rostliny a nesmírně variabilní prostředí strukturované nejenom plošně, ale ve všech třech rozměrech. Při toulkách podmořským světem si hráč musí hlídat i hloubku, často se stane, že podplouvá pod nebo nad hejny nebezpečných nepřátel.
Poměrně brzy jsem získal podmořského mounta - mořského koníka, kterého jsem si musel chytit a zkrotit. Výborný zážitek!
Questy pod mořem jsou originální a nevídané. Screenshot tady je z questu, jehož cílem bylo ulovit obrovského žraloka. Musel jsem ze sebe udělat návnadu přivázanou na laně, nechat se žralokem sežrat a navést ho na podmořské dělo s harpunou. Docela dlouho mi trvalo, než jsem pochopil, že musím dělo na dálku odpálit.
V jiném questu jsem si žraloka naopak osedlal a vydal jsem se lovit Nagy. Byl to dost slušný masakr, můj žralok žral Nagy jako jednohubky! :-)
Jsem z Cataclysmu nadšený. Jeden každý večer, kdy sedám k počítači, je pro mě herní hostinou, kdy si užívám skvělé zážitky všemi smysly. Doufám, že mi nový herní obsah ještě dlouho vydrží!

Žádné komentáře: