úterý 8. prosince 2009

Modern Warfare 2: Sněhová bouře a masakr na letišti

Modern Warfare 2 šlape v ostrém tempu. Vysokohorská mise ve sněhové bouři v Kazachstánu je atmosféra sama. Šplhání na horské stěně pomocí dvou cepínů je tak přesvědčivé, že člověk úplně cítí tu hroznou propast pod nohama. Vidět, jak se pod zaseklým cepínem rozšiřuje prasklinka v ledu, opravdu stojí za to.
Mise pokračuje stealth akcí na vojenské základně a vyvrcholí krkolomným útěkem na sněžných skútrech. Je to jako vystřižené z Jamese Bonda, královská zábava. Tahle mise u mě zatím vede.
Další mise se odehrávají v atraktivním prostředí Rio de Janeira (atmosférická honička teroristy po slumu, přičemž cíl nesmí být zastřelen).
Následná mise na letišti už je trošku jiná káva. Voják je infiltrován do jednotky ruských teroristů a musí zmasakrovat letištní halu plnou civilistů. Je to zážitek pro silnější povahy, ani se nedivím, že v Rusku je tato mise cenzurována.
Na konci mise je voják demaskován a hlavním teroristou bez milosti popraven. Cil byl splněn - veřejnost uvěří, že masakr způsobili Američani (což svým způsobem alespoň jeden z nich ano :-P ) a Rusko může vyhlásit Americe válku.
Další zdařilá mise se odehrává v USA napadených ruskou armádou. Tak trošku mi to připomíná jinou podobnou misi z World in Conflict - standardní americké městečko s typickými fastfoody jsou kulisou k řežbě ve stylu Modern Warfare. Boj se přesouvá z jednoho fastfoodu do druhého a nádherně rozbitelné město se postupně mění v trosky.
Hratelnost funguje moc dobře, ale nejsem schopen to hrát víc jak dvě hodiny v kuse. Je to asi příliš moc adrenalinu - pod hustou palbou vydržím jenom určitou dobu :-).

Žádné komentáře: