pondělí 9. listopadu 2009

WoW: Nakouknutí do Ulduaru

Ulduar je velikánský raidový dungeon ve Storm Peaks. Měl jsem možnost se tam podívat s guildou. Protože jsem dosud nedělal questy ve Storm Peaks, neznám úplně do detailu legendy a příběhy kolem Ulduaru. Každopádně se týkají Titánů - tvůrců světa Azerothu. A je to poznat: Ulduar je OBROVSKÝ. Je to asi největší raidová instance, jakou jsem zatím viděl. Hned první vstupní hala je větší než Ironforge. První boj se děje na válečnách strojích a sám o sobě je skvělý a zábavný: hráči nasednou na stroje několika typů - rychlé motorky, silné tanky a katapulty. Na jednom stroji mohou jet i dva hráči - řidič a střelec. A vůbec to nemá chybu.
Druhý boss Ignis je gigantický obr - strážce kovadliny. Odlévá v ní kolosální golemy. Na břiše nosí odlévací tyglík s taveninou a čas od času v ní některého z hráčů vymáchá. Musím přiznat, že tenhle encounter mi přišel ukrutně náročný až nepřehledný - naštěstí jsem se staral pouze o damage a tak nevím úplně do detailu, jak offtank likvidoval postupně ožívající golemy tím, že je tahal do výhně a do vody. Každopádně se mi Ignis jevil jako jeden z nejpůsobivější ch bossů ve hře.
Dalším zaznamenáníhodným bossem je Thorim - obrovský hromovládný obr, který pro změnu hráče někdy mačká v ruce. Moc se mi líbil koncept zabíjení rukou postupně - podobně jako chapadla u C'Thuna.
Z Ulduaru jsme za večer dali možná polovinu. Neměli jsme dostatečnou damage. Skončili jsme na Freyi, obrovské titánce známé ze Sholazar Basinu (ano, tam to byl její avatar, tady je opravdová). Každopádně bych to někdy viděl rád celé, protože to, co jsem viděl, mi přišlo hodně zábavné. Byť těžké jako hrom, a je toho obrovská porce.

Žádné komentáře: