pondělí 18. května 2009

Drakensang: The Dark Eye - Kouzelné klasické RPG

Drakensang jsem původně chtěl jen vyzkoušet. Z jakýchsi recenzí jsem získal pocit, že to je komplikované a graficky zastaralé.
Jaké však bylo moje překvapení, když jsem poprvé pustil hru a vstoupil do kouzelně barevného fantasy světa! Co se grafického zpracování týče, Drakensang jasně poráží Gothic 3 i Two Worlds, o Oblivionu nemluvě. Engine možná není tak vymakaný jako v Oblivionu a mapa je členěna na jednotlivé zóny, ale komu to vadí, když to tak pěkně vypadá a naprosto plynule se to hýbe?
Takhle promakané RPG jsem už nějakou dobu neviděl. Tabulky se statistikami a schopnostmi mají několik záložek - mé srdce starého dobrodruha zaplesá. A navíc, mít možnost chodit po světě s družinou čtyř hrdinů - to tu, pokud vím, už hodně dlouho nebylo. Vzpomněl jsem si na opruz v Gothiku s chybami v pathfindingu doprovodné postavy. Co to bylo za porod, když se na určitých místech mapy parťák zasekával... Tady? Pohoda džez, všecko šlape tak jak má.
Ani mě nenapadá 3D RPG hra ve 3rd person pohledu, kde by hráč chodil s více než jedním parťákem najednou (Mass Effect a Gothic 3, to je tak všechno, a tam se chodilo po dvou). Dungeon Siege - ale na to se hráč díval shora. Dragensang šlape ve stylu onlinovek, a šlape dobře. Více příště.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Informační web o této hře naleznete na http://www.dso-portal.cz/