čtvrtek 14. května 2009

Empire: Ruské dobrodružství

Tady je pár screenshotů z krátkého dobrodružství v Rusku. Rusové mě otravovali na hranicích s Polskem. Bez příčiny mě neměli rádi, válčili se mnou a nechtěli přijmout mír, ani za tučné úplatky, které jsem jim nabízel.
Roku 1765 mi došla trpělivost. Vylodil jsem se u Saint Petersburgu, rychlým pochodem jsem dobyl město, v dalších tazích jsem dobyl Karelii (a vzápětí věnoval Švédům) a vytáhl na Moskvu. Tam proběhla jedna moc pěkná bitva, ze které jsou tyhle nádherné screenshoty.
Rusové mě potěšili kozáckými jednotkami - pěšími (tady na screenshotu) i jízdními. Obecně mi přijde, že v Empire je takových speciálních jednotek méně než v předchozích hrách. Rome v tom přímo vynikal - řecké falangy a egyptské válečné vozy jsou hezké příklady hodně unikátních jednotek, které jiné národy neměly k dispozici.
Po dobytí Moskvy jsem Rusy donutil uzavřít mír a Saint Petersburg jsem vyměnil za obchodní smlovu. V tomto aspektu Empire opravdu vyniká. Koloniální obchod tu krásně funguje a má hluboký smysl kvůli němu vést imperiální války.

Žádné komentáře: