čtvrtek 1. ledna 2009

WAR: Gotrek a Felix

Přes Vánoce jsem za to vzal a můj Runepriest už má 16. level. Když se hodně chodí a vyhrávají scénáře, jede to jako po másle.
Nemůžu se ovšem měřit s ostatními borci, kteří přešli k Orderu současně se mnou a teď už se vesele prohánějí v T3. Měl jsem to štěstí, že jsem s nimi před pár dny mohl do Altdorfu do Sewers - maličkého dungeonu plného Skavenů. Bylo to na můj vkus celkem krátké a a jednoduché, ale oproti PvP docela fajn změna.
V Altdorfu je spousta zábavných questíků - většinou běhacích, ale nejen to. V jedné hospodě jsem narazil na Gotreka a Felixe - proslulé hrdiny světoznámé ságy Zabíječ trollů. To mě opravdu moc potěšilo, obzvlášť Gotrek se vyvedl.
Tahle sága je živoucím důkazem demonstrujícím rozdíl mezi plochým světem Warcraftu, který si tvůrci každou ohýbají, jak se jim právě hodí do krámu a nedrží základní konzistenci, a dlouhodobě a hluboce propracovaným světem Warhammeru, který je jasně definovaný, mnohovrstevný a konzistentní už desítky let. Zatímco knížky ze světa Warcraftu jsou bohužel béčka, sága o Gotrekovi a Felixovi je docela slušná fantasy, která snese srovnání s áčkovým mainstreamem.

Žádné komentáře: