pondělí 24. března 2008

Verona a Colonia Julia

Verona je asi nejkrásnější město, kter0 jsem dosud vybudoval. Rozděleno na dvě centra oddělená řekou, s říčním přístavem, proslulou Arénou a širokými bulváry. Okrašlování města tu bylo tak říkajíc v popisu práce. )
Naštěstí nebyl problém s penězi.
Tohle je druhá veronská čtvrť. V pozadí je vidět koloseum - Veronská Aréna, vlevo se zelenou střechou je divadlo. V popředí Bakchův chrám.
Gladiátorské hry jsou opět krásně animované, i když dostihy v cirku vypadají trošku líp.
Colonia Julia byla doposud daleko nejtěžší mise. Největší problém je, že je na čas. Plněním jednotlivých úkolů se časový limit dá prodlužovat. Obecně nemám časové limity ve stavěcich strategiích rád, i tady mě to dost naštvalo. Zkoušel jsem to snad pětkrát, než se mi povedlo vychytat všechny detaily nutné k úspěchu. Sebemenší chyba v plánování, a scénář šel do kopru. Nakonec jsem balancoval i takové detaily, jako kde stavět dřevorubce, aby to otroci se dřevem neměli daleko do skladiště.
Pouštní prostředí je docela pěkné, i když ty zasněžené hory v pozadí si mohli odpustit. Taky je tu malá ahistoričnost - má to být město vystavěné ke chvále Augusta, ale scénář je datovaný do roku 130 před Kristem.
Přesto jsem ale měl ohromnou radost, když se mi to povedlo zvládnout. Ke konci mi zbývalo jen 5 minut a měl jsem jen 16 budov typu Domus (požadovaných bylo 20). Potřeboval jsem postavit chrám u čtvrti s kamenolomy, ale neměl jsem ani denár. Na konci mise už nelze používat proskripce - prohlásit nejbohatší měšťany za nepřátele Říma, zabavit jim jejich peníze a vyhnat je z města. Naštěstí jsem v přístavu zjistil, že najednou můžu prodávat mramor, kterého jsem měl docela dost na skladě. Fofrem jsem ho prodal právě tak akorát dost, zadal jsem stavbu chrámu a pak už jsem se jen modlil, aby jej otroci stihli postavit včas a aby se aspoň 4 domy upgradovaly. Naštěstí všechno klaplo, do limitu zbývaly dvě minuty. Tomu říkám vybalancovaná hratelnost!

Žádné komentáře: