pondělí 15. listopadu 2021

Subnautica Below Zero: 8 z 10

 Od začátku je k dispozici mapa planety a hlavních základen. Takže není tak moc těžké cíleně jít po všech základnách a postupně je prolézt. I když tam člověk nemá co dělat, nebo to z pohledu příběhu je příliš brzy.

Bohužel, druhý díl sdílí až moc s prvním dílem. V prvním dílu se řešila virová epidemie. Ta je tady taky přítomná, ale autoři ji moc nevysvětlují. Zřemě předpokládají, že si hráč detaily pamatuje z prvního dílu. Tak, možná - ale já tedy ne.

Zakufroval jsem jen jednou, když jsem nenašel třetí komponentu k receptu nějakého důležitého čipu. Ten je potřeba právě na konci při odpojení stožáru pro Marguerit.

Protože stavba základny je naprosto stejná jako u prvního dílu, neměl jsem potřebu tolik experimentovat a víceméně na první dobrou jsem si postavil základnu, jakou jsem potřeboval. 

 

Asi nejviditelnější změnou je Sea Truck - hlavní ponorka. Je fajn, že se dá libovolně skládat z jednotlivých modulů. Ale v prvním díle se dalo dovnitř umisťovat skříně a květináče s kytkami. To tady není možné - na druou strau, jeden z modulů je akvárium, které samo odchytává rybičky. To docela potěšilo.

 

 

Taky mám pocit, že v prvním díle byly lokality nedostupné ponorkou, do kterých jsem prostě musel použít exoskelet. To tady nenastalo. Pravda, exoskelet, jsem používal na povrchu. povrchové pasáže byly asi největší peklo. nejenže v nich člověk mrzne, ale ještě ke všemu tam jsou dost často vánice nebo mlhy, kdy není vidět na krok. A do toho otravní ledoví červi a přerostlé ledové vačice. Asi jsem si přidělal problémy tím, že jsem ledovou krajinu zkoumal ještě než jsem měl exoskelet. Ale co už.

 

Při dohrání mám natočeno 40 hodin. Kamarád u druhé Subnautiky strávil 100 hodin. Tak si říkám, co tam proboha dělal? Hrál to dvakrát, nebo? Pravda, nemám všechny achievementy - ale přesto, ten rozdíl je ohromný.  Howlongtobeat.com uvádí, že pro Completionist by mělo stačit 31,5 hodiny.

Sečteno a podtrženo: Subnautica Below Zero je dobrá hra, ale rozhodně není tak dechberoucí jako jednička. Za mě 8 z 10.

Žádné komentáře: