středa 1. května 2019

Anno 1800: Monument. Finální verdikt 9 z 10

Nakonec jsem se rozhodl dát Anno 1800 ještě šanci a postavit si World Exhibition Fair.
 Musel jsem povýšit budovy na další level - Investors. To obnášelo rozsáhlé rozšíření zásobování o další komodity z Nového světa - doutníky, čokoládu, kávu, kaučuk na výrobu jízdních kol a samozřejmě ropu na elektřinu.
 Stavba probíhá podle osvědčeného receptu - stejně jako katedrála v předchozích dílech. Stojí to hrozné množství surovin a pracovní síly.
 Během stavby jsem čelil různým krizím. V jednu chvíli mi vyhořela polovina průmyslové čtvrti.
 Stavba stojí také spoustu času. Ke konci už jsem jel jen na nejvyšší rychlost.
Během výstavby jsem blokoval pirátskou základnu, do které se čas od času chtěli piráti vrátit. Námořní blokáda mých řadových lodí fungovala znamenitě. Sice jsou už zastaralé, ale palebná síla je palebná síla. Moderní monitory a parní bitevní lodi jsem za celou hru nepotřeboval.

Abych si ukrátil čekání, zveleboval jsem zoo. Investoři naštěstí řeší problém s Influence points - generují jich neskutečné množství. Takže jsem mohl postavit všechny výběhy, které se mi na pozemek vešly.
 No a výsledek - křišťálový palác - opravdu stojí za to.
 Po dostavění je možné pořádat různé výstavy - což si zase žádá nějaké suroviny a hlavně lidskou sílu. Ale to už nemusím.
Zajímavá věc - jakmile jsem spustil event, jedna z umělých inteligencí mi vyhlásila válku. Nu což. Tuhle válku už končit nebudu. Anno 1800 mi stačilo. Užil jsem si to. Endgame se povedla a Influence points nakonec nejsou taková otravná brzda, jak se zdálo. Když se to hraje správně, tak to funguje. Verdikt 8 z 10 nakonec zvedám na finální 9 z 10.