neděle 11. března 2018

Kindgom Come: Deliverance - Bitva u Přibyslavic

Přibyslavice je jméno zaniklé vesnice hluboko v lesích. Tady leží tábor banditů a Kumánů, kteří zmasakrovali koně v Neuhofu - Novém Dvoře.
S Přibyslavicei jsem si vyhrál snad tři večery. Napřed jsem tábor hledal a prováděl prvotní průzkum.
Pak jsem dostal za úkol proniknout do tábora a provést tu sabotáž. Spálit zásoby šípů a otrávit jídlo, aby se nepřítel oslabil ještě než začne bitva.
Zkoušel jsem všechno možné. Noční plížení, odlákání stráží ve dne. Pobil jsem snad šest Kumánů mimo tábor.  Do horního tábora jsem se ale zaboha nemohl dostat.
Nakonec se mi nejvíc osvědčil reload a převlek za Kumána. Když jsem do Přibyslavit přišel od východu, odchytili mě Kumáni a můj převlek brzy prokoukli. Když jsem ale přišel od západu, českou stráž jsem oklamal bez problémů. V horním táboře banditů jsem se pak mohl pohybovat bez problémů. Do spodního tábora Kumánů jsem ale v převleku nemohl.
I když jsem podpálil nějaké šípy a otrávil jídlo, subquest se mi nesplnil. Asi jsem to měl udělat nepozorovaně. To bych ale musel být o hodně lepší zloděj, než jsem teď. Takže jsem udělal, co bylo v mých silách, a utekl nocí do lesa.
Vlastní bítva je hodně zábavná. Má několik fází. Napřed jsme zaútočili přes most do kumánského tábora.

Bitva je samozřejmě naskriptovaná. To ale neznamená, že se nedá prohrát. Mě se to nestal ani při jednom ze dvou pokusů, které jsem si vychutnal.
Vchod do kumánského tábora byl zatarasený vozem, který jsme rychle odtáhli. 

Tady jsem si zabojoval se samotným kumánským náčelníkem.
S mým brněním a zbraněmi nebyla bitva nějak extra obtížná. S lučištníky jsem si poradil jedna dvě.
Po dobytí horního tábora jsme zaútočili beranidlem na poslední bránu.
Na půdě rozbořeného kostela jsem si to rozdal s Runtem, Parchantem, který mi ukradl meč mého otce a mě málem zabil. 
Tentokrát byl souboj o něčem jiném. Mám brnění, meč a umím šermovat. Tyhle obrázky jsoou z efektní cutscény, která se spustí na konci souboje. Chtěl bych umět komba tak efektní, jako Henry předvádí v cutscéně. Ale co už, nehraju to na krásu, počítá se výsledek.
Runt nakonec nic neprozradil. Ani když jsem mu rozmlátil hlavu na kaši. Takže nevím, kam se ukradený meč poděl.